De Paardenmeerdaagse van 2014.
De Paardenmeerdaagse van 2014. Foto: PR

Drie routes uitgezet voor de echte liefhebbers van meerdaagse ritten

Meerdaagse paardenritten in meimaand

Bronckhorst - In 2015 organiseert de Stichting Bronckhorster Paardenmeerdaagse voor de 7e keer een meerdaagse rit voor de echte liefhebbers van het recreatief paardrijden in de natuur. De data zijn 2 , 30 en 31 mei. Ook dit jaar is de inschrijving opengesteld voor zowel ruiters/amazones als voor menners.

Er zullen deze drie dagen routes gereden worden van 25 รก 30 km door de omgeving van Vorden, Hengelo en Zelhem. De opzet is om in een gemoedelijke, rustige sfeer de mooiste plekjes uit de gemeente Bronckhorst te ontdekken. Het is een zeer gevarieerd landschap met bosgebieden, landerijen, kastelen en uiterwaarden dat zich erg goed leent om een aantal dagen op een ontspannen manier met de ruiter- of mensport in de natuur bezig te zijn.

Iedere aanspanning en ruiter ontvangt een routebeschrijving en op een aantal plekken is de route middels pijlen aangegeven. Er is voldoende verkeersbegeleiding aanwezig om op onoverzichtelijke plekken alles in goede banen te leiden. Er kan individueel gestart worden, maar er mag ook in kleine groepjes van meerdere aanspanningen/ruiters gereden worden. De start is elke dag tussen 11.00 uur en 12.30 uur. Het secretariaat sluit om 18.00 uur. Hoewel het zeker de moeite waard is om alle 3 routes te rijden kunnen de deelnemers ook volstaan met 1 of 2 routes.

Wilt u meerijden met de 7e editie van de Bronckhorster Paardenmeerdaagse, dan kunt u zich inschrijven door het inschrijfformulier van de site www.bronckhorsterpaardenmeerdaagse.nl te downloaden, in te vullen en te verzenden per mail of post.
U ontvangt een bevestiging en verdere informatie over uw inschrijving na ontvangst van uw inschrijfformulier 2015.

De leden van de menvereniging kennen natuurlijk de mooiste plekjes in hun woonomgeving en zijn er trots op dat ze deze in de verschillende routes op mogen nemen. Er zijn weggetjes opgenomen die normaal niet toegankelijk zijn maar speciaal voor dit evenement opengesteld worden door de landgoedeigenaren.
De deelnemers worden zoveel als mogelijk is vrij gelaten om te rijden wanneer zij willen.

Het bekende paardenevenemententerrein de Hietmaat (Zelhemseweg 15, 7255 PS Hengelo) is het dagelijks start- en eindpunt van de tocht. Van hieruit zijn alle routes uitgezet; vrijdags richting Vorden, zaterdags in de omgeving Hengelo en zondags naar Zelhem.

De afgelopen jaren bleek dat er zeker ook belangstelling is voor deze rit van mensen die er een vakantietocht van willen maken. De mogelijkheden voor overnachtingen met pensionstalling voor paarden in de gemeente Bronckhorst is groot. U kunt vele adressen op de site van de VVV vinden.


www.bronckhorsterpaardenmeerdaagse.nl