Ondertekenen door Geert Gerritsen, Lucy Hermsen, Jan Engels, Rieks Eggens en Rolf Grijpma.
Ondertekenen door Geert Gerritsen, Lucy Hermsen, Jan Engels, Rieks Eggens en Rolf Grijpma. Foto: Liesbeth Oukes

Plan is dat het kindcentrum begin volgend jaar in gebruik genomen wordt

Contracten Kindcentrum ondertekend

Hengelo/Steenderen – In het gemeentehuis van de gemeente Bronckhorst in Hengelo kwamen dinsdagochtend 31 maart betrokkenen van het Kindcentrum Steenderen bijeen. Na veel tijd, energie en inzet van verschillende partijen konden de plannen officieel worden gemaakt. Afgevaardigden van het bouwbedrijf, de school en dorpsbelangenorganisatie ondertekenden de contracten.

"Fijn dat we nu echt aan de slag kunnen. Eerst fysiek het gebouw en daarna het belangrijkste: gebruik van het gebouw voor de kinderen en alle andere betrokken partijen. Natuurlijk ook Steenderens Belang en de hele gemeenschap van Steenderen die daar gebruik van gaan maken," aldus Wethouder Jan Engels. "Een mooi moment, fijn dat we daar met elkaar even bij stil kunnen staan. Ik zou zeggen: waar mag ik tekenen!"

Als eerste ondertekenden wethouder van onderwijs Jan Engels en de aannemer Bram Klomps van Klomps Bouwbedrijf in Dinxperlo de benodigde contracten voor het bouwen van de school. Vervolgens konden contracten worden ondertekend waarin de afspraken voor de gemeenschapsvoorziening staan, door directeur algemene zaken Geert Gerritsen en voorzitter college van bestuur Lucy Hermsen van Pro8 en voorzitter Rieks Eggens en penningmeester Rolf Grijpma van Steenderens Belang en nogmaals wethouder Jan Engels.

Op het bouwterrein van het nieuwe kindcentrum op de Prins Berhardlaan in Steenderen wordt inmiddels druk gewerkt. De planning is dat het gebouw eind 2015 klaar is zodat in 2016 kan worden gestart met het in gebruik nemen.

Het kindcentrum gaat plaats bieden aan een school voor ca. 250 leerlingen. Deze fusieschool is een samenvoeging van de scholen St. Martinus in Baak, De Akker, St. Joannes en De Steenuil in Steenderen en de voormalige Willibrordus in Olburgen en kinderopvang. Daarnaast komt er een gemeenschapsruimte, een consultatiebureau, de JEKK, de schoolbibliotheek en Steenderens Belang.

Om ook in de toekomst, met minder kinderen in het gebied, goed onderwijs te kunnen blijven bieden,is er gekozen voor een bundeling van scholen en voorschoolse voorzieningen. Andere overwegingen zoals leefbaarheid, aanvullende voorzieningen/accommodaties en aantallen scholen (spreiding) zijn hieraan ondergeschikt. Naar verwachting telt Bronckhorst in 2020 30% minder basisschoolkinderen dan in 2010. Door deze demografische ontwikkelingen besloten de schoolbesturen om de vijf scholen in Steenderen te fuseren tot één algemeen bijzondere school.

Als eerste tekende de wethouder van onderwijs