Maar liefst 45 vrijwilligers kwamen naar woonerf Luscinia.
Maar liefst 45 vrijwilligers kwamen naar woonerf Luscinia. Foto:

Veel klussen geklaard op woonerf Luscinia in kader van NLdoet

Veel vrijwilligers tijdens NLdoet

Hengelo - Zaterdag 21 maart was het in het kader van NLdoet een drukte van jewelste op woonerf Luscinia aan de Lankhorsterstraat in Hengelo.

Er waren maar liefst 45 vrijwilligers die de regen trotseerden en flink aan het werk zijn geweest. De houtwal van bijbehorende camping 'De Nagtegaal' werd gesnoeid en er werd een composthoop bijgebouwd. De tunnelkas is geplaatst, zodat daar binnenkorthet zaaigoed kan worden opgekweekt. Ook werder een bloemenpluktuin aangelegd en een houtwal geplant rond de toekomstige moestuin.
Tussen de middag was het goed toeven in de kantine waar mensen werden onthaald op heerlijke soep met brood. Na de lunch brak de zon door en heeft ieder zich weer vol toewijding op zijn 'klus' gestort. Een geslaagde dag met veel gezelligheid en fijne ontmoetingen.
Woonerf Luscinia is een particulier initiatief van Leo van der Westen en Marianne Palstra. Het is een woongemeenschap waar mensen met een beperking en senioren kunnen wonen en werken. Samen wordt er gewerkt aan de moestuin, het erf, de camping, in de keuken en ook in de houtwerkplaats.? Daarnaast is er de mogelijkheid om aan het kunstatelier deel te nemen. Hier kan ieder zijn eigen creativiteit verder scholen en ontwikkelen.


www.woonzorgproject-luscinia.nl