Lynn Vervelde van de St. Martinus aan bal in een wedstrijd tegen De Rank.
Lynn Vervelde van de St. Martinus aan bal in een wedstrijd tegen De Rank.

Organisatie ligt 22 jaar achtereen in handen van Jan Burgers

Sportief schoolvoetbaltoernooi Bakermat

Baak – Zoals elk jaar werden ook dit jaar weer de sportieve voetbalkrachten gemeten tussen de basisscholen uit Steenderen, Toldijk en Baak.

Na veel trainen, tactiekbesprekingen en andere voorbereidingen waren alle teams van de Steenderense basisscholen De Steenuil, St. Joannes en De Akker, De Rank uit Toldijk en de St. Martinus uit Baak klaar voor de sportieve strijd. Met zes jongensteams en vijf meidenteams werd de hele middag gestreden om de felbegeerde beker.

Op een veelal zonovergoten Bakermat in Baak aanschouwden vele ouders, broertjes, zusjes en andere supporters de verrichtingen van de fanatieke spelers. Sommigen hadden zelfs borden met leuzen geschilderd en een enkeling had een (oud) spandoek uit de kast gehaald om de aanmoedigingen kracht bij te zetten.

Om kwart over één klonk het startschot en mochten de meidenteams het toernooi openen. Met zeven spelers per team werd in twee keer acht minuten de wedstrijd gespeeld op een half veld. De spelregels waren soepeler dan in een normale voetbalwedstrijd. Zo mochten spelers onbeperkt worden (terug)gewisseld, was er geen buitenspelregel en mocht de keeper een teruggespeelde bal oppakken.

De meeste teams waren aan elkaar gewaagd, zodat er echt gestreden moest worden om de punten. Na het laatste fluitsignaal werden deze geteld en de winnaars bekend gemaakt. Bij de meisjes won het team van De Rank op doelsaldo en liet daardoor de St. Martinusschool achter zich. De Akker eindigde op de derde plek, de nummer vier en vijf waren de beide meidenteams van de Joannes.

Bij de jongens won De Steenuil, gevolgd door het eerste jongensteam van de Joannes en op de derde plek de St. Martinus. Op de vierde plek eindigden de overige teams van De Rank, De Akker en Joannes 2 met allen een zelfde puntenaantal én doelsaldo.

Winnaars naar regionale finales: 20 mei in Deventer

"Dit is nog nooit gebeurd in de 22 jaar dat ik dit organiseer," zegt Jan Burgers, organisator van het toernooi en directeur van De Rank. Een unicum dus.

De winnaars van het toernooi mogen op woensdag 20 mei meedoen aan de regionale finales in Deventer.

Alle teams kregen een welverdiend applaus voor hun geleverde prestaties. Maar ook de heer Burgers viel een zeer hartelijk applaus ten deel voor zijn jarenlange inzet voor het schoolvoetbaltoernooi. Daarna werd het zweet afgespoeld en keerde iedereen op de fiets weer huiswaarts, moe en voldaan van een leuke, sportieve middag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding