Afbeelding

Avond over het kerkelijk verzet in de oorlog

Steenderen - Het is dit jaar 70 jaar geleden dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Daarom gaat de maandelijkse Rondom de Kern-avond in Steenderen ditmaal over een hierbij passend thema. Op dinsdagavond 21 april is het onderwerp namelijk: 'Het christelijk geloof en… verzet in de oorlog'.

Welke rol speelden kerken en kerkleden in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog? Voor welke keuzes stonden zij? Welke gevolgen had dit? Hoe kijken wij in onze tijd daarop terug? En zouden wij ook diezelfde keuzes maken? Aanvang 20.00 uur in het kerkelijk centrum van de protestantse kerk Het Anker. Iedereen is welkom.


Internationale Kattenshow

Steenderen - Op zondag 19 april er in Sporthal Het Hooge Wessel een Internationale Kattenshow georganiseerd door de Nederlandse Perzen Vereniging. Te zien zijn raskatten, maar ook huiskatten van leden van de vereniging van liefhebbers van Lang-, Halflang- en Kortharige Kattenrassen.

Naast de langharige Perzen en hun kortharige evenbeeld, de Exotic Shorthairs, zijn er vertegenwoordigers van de halflangharen als Maine Coon, Heilige Birmaan, Ragdoll, Turks Angora, Noorse Boskat, Siberische Kat, Somali en ook van de kortharige rassen als Brits Korthaar, Siamees, Abessijn, Thai, Bengaal, Oosters Korthaar en wellicht ook de naakte Sphynx bijvoorbeeld.

Deze raskatten worden door internationale keurmeesters op basis van de rasstandaarden beoordeeld.

De eigenaars, die graag wat meer over hun eigen ras vertellen, hopen uiteraard dat hun katten als besten zullen worden beoordeeld, zodat ze uiteindelijk als Kampioen of misschien wel als Wereldkampioen te boek zullen staan.

Nader oriënteren
Het publiek kan kennismaken met of zich nader te oriënteren op favorieten. Er zijn vele verschillende soorten en variëteiten van het huisdier te zien.

Verder zijn er stands aanwezig waar informatie te vinden is over wat er nodig is om de eigen kat te verzorgen of te verwennen en waar dit materiaal ook te koop is.

Entree
Entree volwassenen € 3,50; tot 16 jaar en 65+ € 2,50. Meer informatie is te verkrijgen via de website www.npv.org of via de voorzitter, telefoon (0314) 641602. Toegang van 10.00 tot 17.00 uur.


Nieuwe shirts voor Zelos E4

Zelhem - Zaterdag 21 maart kwam Arno Branderhorst van Coens Bistro & Zalen uit de Keijenborg naar voetbalvereniging Zelos om nieuwe shirts uit te reiken.

Natuurlijk was het team van Judith Nijland, Thom de Vries en Stijn Vreeman erg blij dat de oude shirts eindelijk vervangen werden door fonkelnieuwe. Als dank kreeg de sponsor een bos bloemen en een drankje aangeboden.

De wedstrijd die volgde tegen Viod E5, de eerste wedstrijd in de nieuwe outfit, werd ruim gewonnen.


www.zsvzelos.nl


Team Zelos E4 in nieuwe outfits.