Dit jaar is het 10 jaar geleden dat vocal groep Full House uit Steenderen en Toldijk werd opgericht.
Dit jaar is het 10 jaar geleden dat vocal groep Full House uit Steenderen en Toldijk werd opgericht.

In de Remigiuskerk te Steenderen

Jubileumconcert vocal groep Full House

Steenderen - Dit jaar is het 10 jaar geleden dat vocal groep Full House uit Steenderen en Toldijk werd opgericht. Op zondagmiddag 19 april wordt daarom om 15.00 uur in de Remigiuskerk te Steenderen een jubileumconcert gehouden.

Full House bestaat uit twee mannen en twee vrouwen, onder leiding van dirigente en pianiste Lucian Venderink. De samenstelling van deze vocal groep -de combinatie drie plus twee, zoals die in diverse spelen voorkomt- leidde voor de keuze van de naam Full House.

Na een eerste optreden in 2005 besloten de leden door te gaan en een repertoire aan te leggen van klassieke, licht klassieke en populaire muziek, maar blijvend in deze kleine bezetting. In de afgelopen tien jaar werden optredens en concerten gegeven in tal zalen, kerkgebouwen en ziekenhuizen, van Doetinchem tot Steenderen en van Zutphen tot Gaanderen.

Tijdens het jubileumconcert op 19 april wordt een breed scala aan liederen gezongen, van Handel tot Andrew Loyd Webber. Uit de musicals van deze laatste wordt een speciaal voor dit concert ingestudeerde medley gezongen. Naast Full House werken ook anderen mee die in de afgelopen tien jaar vaker met de vocal groep optraden: Jaap Dirkse, Ronald Wisselo en Freek Beeftink. De toegang voor het concert is gratis.


www.pkn-sb.nl


KBO kijkt in 3D

Voor dit concert ingestudeerd: musical medley

Toldijk - De Katholieke Bond voor Ouderen (KBO), afdeling de IJsselsenioren heeft donderdag 9 april een ontspanningsmiddag gehouden. De bijeenkomst vond plaats in zaal Den Bremer in Toldijk. Ondanks het mooie weer waren toch nog veel mensen naar Toldijk gekomen.

De middag werd verzorgd door Jan Geerdink uit Hengelo(O). Hij gaf een diavoorstelling met stereodia's, waarbij iedereen een speciale 3D-bril te leen kreeg, waardoor diepte in de getoonde beelden werd ervaren. Hij liet diaseries zien over dieren, bloemen, de Keukenhof, de tuinen van paleis Soestdijk, de Orchideeënhoeve, de Achterhoek, de Weerribben, zandsculpturen, ijssculpturen enz. De series dia's waren voorzien van mooie bijpassende muziek en ingesproken tekst. Ter afwisseling tussendoor wat liedjes met bijpassende dia's zoals de Zuiderzeeballade, het kleine café aan de haven en ik heb eerbied voor jou grijze haren. Aan het eind van de middag gaf hij nog een korte uitleg over de stereofotografie. De volgende activiteit van de IJsselsenioren is een autotocht op donderdag 21 mei aanstaande, die richting Winterswijk gaat.

Kijken met een 3D-bril naar stereodia's.