Richard en Marco Jansen, Ronald Lankhorst, Frank en Arne Ridderhof bij de Kawasaki ZX6 en de Peugeot 208 GTI.
Richard en Marco Jansen, Ronald Lankhorst, Frank en Arne Ridderhof bij de Kawasaki ZX6 en de Peugeot 208 GTI.

Ondernemers maken komst topcoureur mogelijk

De snelste dame van Nederland naar Hengelo

Hengelo - Tijdens de wegraces op 2 en 3 mei zal er een opvallende verschijning tussen de deelnemers van de Supersport-klasse te bewonderen zijn. Dan komt namelijk Jolanda van Westrenen naar Hengelo, de snelste dame van Nederland. Dit is mogelijk gemaakt door een gezamenlijke sponsoring van Auto Ridderhof, Nijman administratie & belastingadviseurs en Eetcafé Jansen & Jansen.

Het contact kwam tot stand via een relatie van Frank en Arne Ridderhof. Een salesmanager van Peugeot is een goede vriend van de eigenaar van het MQP-Jumboteam, waarvoor Jolanda van Westrenen rijdt. Door een gezamenlijk initiatief met Ronald Lankhorst van Nijman administratie en belastingadviseurs en Marco en Richard Jansen werd het mogelijk gemaakt dat zij kon deelnemen aan de wegraces van de Hamove.

Jolanda van Westrenen
Jolanda van Westrenen (1986) uit Lienden heeft haar sporen al wel verdiend in de racewereld. Met haar Kawasaki ZX6 rijdt ze mee in de strijd om het NK Supercup 600cc. Het doel is dit jaar de top 10 te halen. Ook nam ze met een internationaal damesteam deel aan een lange afstandsrace in Barcelona.
Rond de deelname van deze opzienbarende motorcoureur hebben de sponsoren diverse activiteiten georganiseerd.

Kawasaki bij Jansen & Jansen te
bezichtigen

De snelle Kawasaki ZX6 is in deze weken te bezichtigen in het Eetcafé Jansen & Jansen, dat een speciaal driegangen wegracemenu heeft samengesteld (tomatensoep, kipsaté en dame blanche voor €19,95). Op zondag 3 mei zullen Hengelose schonen flyers uitdelen, waarop mensen hun gegevens kunnen invullen en een prachtige prijs kunnen winnen: een dag rijden met een Peugeot 208 GTI - 30th anniversary edition (zie foto). Hiervan worden er wereldwijd slechts 800 gemaakt, waarvan er drie bij Auto Ridderhof staan gestald.

Aan het eind van de middag, als de gebruikelijke stroom bezoekers terugkeert en hun Wheelies bij de kerk demonstreren, zal DJ Woto deze traditie met aanstekelijke muziek begeleiden voor het Eetcafé Jansen & Jansen.

Samenwerking Hamove en
ondernemers

Het is ook weer een fraai voorbeeld van de samenwerking tussen Hamove en de Hengelose ondernemers, die ook bij de middenstand tot uitdrukking komt in de winkelaankleding tijdens deze weken. Bij de aankleding is het de bedoeling een stukje historie te laten contrasteren met het huidige roadracing. In meerdere winkels en de bibliotheek is dit het thema, zoals te zien is bij Albert Heijn, Hema, Plus, Hermans, Jessy Frederiks, bakkerij Heijermans, bakkerij Hengel en in Vorden Fashion Corner. De ondernemers zien dat bij de promotie van Hengelo dit soort samenwerking van groot belang is.
En de wegrace is natuurlijk het grootste (en landelijk unieke) evenement van Bronckhorst.