Wethouder Jan Engels onthult met vier leerlingen het bouwbord.
Wethouder Jan Engels onthult met vier leerlingen het bouwbord. Foto: Liesbeth Oukes

Uniek in Nederland

Basisschool De Pannevogel

Steenderen - Op een schitterend mooie woensdagochtend 22 april verzamelden zich vele kinderen, hun leerkrachten, ouders, de architect, de aannemer en andere belangstellenden op de parkeerplaats voor het nieuwe, in aanbouw zijnde Integraal Kindcentrum Steenderen. Natuurlijk was iedereen benieuwd naar de nieuwe naam. Directeur Susette Seevinck mocht de nieuwe naam vertellen: De Pannevogel. Wethouder Jan Engels zorgde er met vier leerlingen voor dat iedereen het bouwbord kon zien.

Robert Kater van de gemeente Bronckhorst vertelde in het kort over de bouw van de school en dat deze aan het eind van het jaar klaar moet zijn. Deze ochtend werden de vloeren gelegd, mooi om zoveel bedrijvigheid te zien. "De eerste schooldag van januari gaan jullie daar naar toe," wijst hij. "Dan staat daar een heel groot gebouw en daar gaan jullie straks allemaal de komende jaren les krijgen."

Wethouder van onderwijs Jan Engels sprak de kinderen toe die nu nog op allemaal verschillende scholen zitten en allemaal van verschillende kanten hier heen kwamen. "Dan kunnen jullie alvast wennen aan een nieuwe route. Daar gaan we nog wat dingen aan doen, zodat jullie veilig daar naar toe kunnen fietsen van alle kanten." De wethouder vindt het een mooi gebouw, waar naast de kinderen ook anderen gebruik van gaan maken. "Maar het belangrijkste dat zijn jullie."

De aannemer Bram Klomps vertelde nog even in het kort over de realisatie van deze school, een project waar hij trots op is. Hij werkte hiermee samen met ARX architecten. "Wij willen de gemeente en PRO8 bedanken voor het gestelde vertrouwen in ons."

Vlinder symbool voor ontwikkeling en diversiteit

Directeur Susette Seevinck kijkt enthousiast om zich heen. "Wat fantastisch om nou eens alle kinderen van de school allemaal bij elkaar te zien." Zij verklapte de naam van de nieuwe school, waarvoor een prijsvraag was uitgeschreven. Van de vele inzendingen kon uiteindelijk één naam worden gekozen: De Pannevogel. "Een pannevogel is een vlinder in het Achterhoeks dialect. Wij vonden het zo mooi, omdat een vlinder symbool staat voor ontwikkeling en diversiteit, je hebt ze in alle kleurtjes en vormen. Net als er allemaal verschillende kinderen zijn."

Op de pet die alle kinderen kregen staat deze naam al vermeld. De winnaar van de prijsvraag was juf Marian Oostendorp, zij kreeg een mooie bos bloemen. Toen alle kinderen een petje ophadden, kon de onthulling plaatsvinden. Simon, Iris, Kevin en Roos hielpen de wethouder met het wegtrekken van het plastic van het bouwbord onder groot applaus van alle aanwezigen.