Stilstaan bij oorlogslachtoffers

4 mei-herdenking in Hengelo

Hengelo - Aan de 4 mei-herdenking wordt in Hengelo op de volgende wijze inhoud geven.

18.30 uur-
19.00 uur:
Interkerkelijke Gedachtenisdienst in de Remigiuskerk;

19.15 uur: Kranslegging op de graven van de gesneuvelde militairen op de algemene begraafplaats door het gemeentebestuur, waarna de aanwezigen in een stille tocht naar de Synagogestraat gaan.

19.45 uur: In de Synagogestraat zal een krans worden gelegd bij het monument dat aldaar is geplaatst ter nagedachtenis aan de Joodse gemeenschap uit Hengelo;
        vandaar gaan de aanwezigen in een stille tocht via de Regelinkstraat naar het plaatselijk monument aan de Raadhuisstraat/Kerkstraat.

19.45 uur-
19.55 uur:
Het luiden van de klokken.

19.55 uur: Kranslegging bij het plaatselijk monument, waarna zullen worden voorgelezen de namen van de oud-inwoners van Hengelo en Keijenborg, die aan het oorlogsgeweld ten offer zijn gevallen.

20.00 uur-
20.02 uur:
Algemene stilte, waarna een hoornblazer "Het Taptoe-signaal" ten gehore zal brengen, gevolgd door het zingen van een tweetal liederen door een zangkoor samengesteld uit plaatselijke koren.

Na deze plechtigheid kunnen desgewenst bloemen bij het monument worden gelegd. De inwoners worden verzocht vanaf 18.00 uur tot zonsondergang (21.03 uur) de vlaggen halfstok te hangen.