Vier jubilarissen gehuldigd op verrassend voorjaarsconcert.
Vier jubilarissen gehuldigd op verrassend voorjaarsconcert.

Bridgen in Toldijk

Toldijk - Uitslagen van 16 en 23 april, de derde en vierde competitieavond van de zesde ronde.

Donderdag 16 april: A-lijn: 1. Diny Hartelman & Hans Jansen 65,00% 2. Inge & Reint Pellenberg 57,00% 3. Emmy Stegeman & Joop ten Holder 56,50%. B-lijn: 1. Truus & Kees Mortier 61,98%, 2. José & René Winkelman 59,90%, 3.Theo Damen & Theo Schut 54,17%. C-lijn: 1. Karen Notten & Joop te Veldhuis 60,58%, 2. Gerrit Vorselman & Margareth Heijting 58,33% 3.Greet Jansen & Theo Geurts 56,58%. Donderdag 23april: A-lijn: 1. An Wortel & Paul Niks 67,92%, 2. Aartje Bernards & Pop Grizell 55,42%, 3. Joke Damveld & Hans Oldhoven 52,50%. B-lijn: 1. Gerda Tankink & Corinne van der Kroon 63,89%, 2. Dick Brinkman & Hans Dekker 60,56%, 3. Tiny Kleinreesink & Wim Schipper 56,94%. C-lijn: 1. Karen Notten & Joop te Veldhuis 58,33%, 2. Gerrit Vorselman & Margareth Heijting 55,42% 3. Jan Veenhuis & Joop Rutten 54,93%.

Afmelden kan tot 12.00 uur op de wedstrijddag. Via een mail naar bcbronkhorst@hotmail.nl of een sms naar 06-25198329 of op de wedstrijddag bellen naar genoemd mobiel nummer.

Volgende week donderdag laatste avond van de laatste competitie en dan op donderdag 7 mei de Einddrive. Noteer ook alvast in uw agenda: Kroegentocht in Hengelo Gld. op zaterdag 19 september!


'Ach Lieve Tijd'

Hengelo - Het programma 'Ach lieve Tijd' is een dialezing over hoe onze ouders en voorouders leefden. Van de Germanen naar de zendelingen, zoals Ludger, naar de kastelen (en hun invloed) naar de kerken (Karkesspracke) over de vooruitgang in de landbouw en ontwikkeling van vervoer.

Veel over vroeger, ook veel uit deze streek, met een link naar deze tijd. Afgewisseld met anekdotes en liedjes. Aan de orde komen spreekwoorden en hun ontstaan en gebruiken 'het hele jaar door'. Een feest van herkenning.

De middag begint om 14.30-16.00 uur in het grand café van woonzorgcentrum De Bleijke in Hengelo gld. De kosten die hier aan verbonden zijn: € 3,- p.p. dit is inclusief een kop koffie/thee en drankje.


5 mei-activiteiten Hengelo

Bevrijdingsvuurestafette

Hengelo - Dit jaar zal er op 5 mei extra aandacht worden gegeven aan 70-jaar bevrijding. Het Nationaal Comité heeft als thema "Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst". Aanhakend bij dit thema is door wijlen burgemeester Henk Aalderink het initiatief genomen om het bevrijdingsvuur 's nachts op te halen uit Wageningen.

Een commissie waar onder andere Jaap van Gijssel zitting in heeft regelt dat de lopers op 5 mei om ± 09.00 uur bij het gemeentehuis aankomen om het bevrijdingsvuur te doen ontbranden. U bent van harte welkom om de lopers te verwelkomen. En vanaf het gemeentehuis wordt het naar de diverse kernen van Bronckhorst gebracht. Voor Hengelo betekent dit dat het vuur naar het plein bij Museum 40-45 wordt gebracht. De activiteiten daar, vanaf plm. 10.00 uur, vinden plaats onder de verantwoordelijkheid van het Oranje Comité. Kortom een kleinschalig, maar feestelijk programma voor 70-jaar vrijheid.


Høken in Toldiek

Toldijk - Ook dit jaar zal er weer een weekend Høken in Toldiek plaatsvinden.

Singer/songwriter Ralph de Jongh zal het spits afbijten met een set onvervalste blues. Ralph won meerdere malen de Dutch Blues Challenge en tourt momenteel door het hele land. Vervolgens zal Normaal het podium betreden voor een avondvullende set met oude en nieuwe klassiekers.
Op zondag 28 juni start Flophouse om 11.00 uur met het traditionele Koffieconcert. Met een gevarieerd programma met Blaaskapel Stesti, The Pogues coverband 'The Bottles of Smoke' en coverband 'Traveling Wilburys NL'. De middag wordt afgesloten met een zonnige set van Normaal. Kaarten voor de vrijdagavond kosten 22,50 euro in de voorverkoop en 25 euro aan de kassa. Voor zondag betaal je 17,50 euro in de voorverkoop en 20 euro aan de kassa. verkoop start op 1 mei om 21.00 uur in JJC Flophouse en vanaf 2 mei bij andere verkooppunten.


www.flophouse.nl


Geslaagd voorjaarsconcert

Hengelo - In een druk bezochte sporthal De Kamp gaf muziekvereniging Crescendo zaterdag 18 april haar voorjaarsconcert.

Het publiek werd gastvrij onthaald door de leerlingen van Intro en Koorendo, zodat het al tijdens het opzoeken van de plaatsen gezellig was.
Het muzikale programma liep vlot door en in de pauze mocht Crescendo maar liefst 4 jubilarissen feliciteren: Henk Lubbers 25 jaar lid, Erik Maalderink en Jeanet Vos zijn maar liefst 40 jaar lid. Ben Tieben is maar liefst 50 jaar actief als lid van een muziekvereniging. Allen van harte proficiat!


www.crescendohengelo.nl