Joey den Besten uit Halle, regerend kampioen IRRC Supersport.
Joey den Besten uit Halle, regerend kampioen IRRC Supersport.

Afwisselend en attractief programma op 2 en 3 mei

HAMOVE wegraces is Hengelo

Hengelo - Ook dit jaar schotelt de HAMOVE haar zeer gewaardeerde toeschouwers tijdens de wegraces van aankomend weekend weer een zeer attractief en afwisselend racemenu voor. Vormden in een ver verleden de internationale klassen de hoofdmoot van het programma, toen die klassen minder interessant werden werd hun plaats overgenomen door de klassen die strijden om punten voor het ONK, het Open Nederlands Kampioenschap. Het ONK heeft wel eens betere tijden gekend dan momenteel. Door de introductie van nieuwe internationale klassen kan nog steeds een heel mooi programma worden geboden.

Omdat van de zijde van de rijders de belangstelling afneemt, heeft de Nederlandse motorbond KNMV samenwerking gezocht met de collega's van de Belgische BMB. Dat heeft geresulteerd in een gezamenlijk kampioenschap onder de naam BeNeCup, hierin rijden de klassen Superbike, Supersport en zijspannen.
De races van dit weekend zijn de tweede meetellend voor deze kampioenschappen. De eerste wedstrijd was drie weken geleden op het circuit van Croix in het noorden van Frankrijk.
Van een 'mager programma' kan dit weekend zeker niet worden gesproken. Naast de drie reeds genoemde klassen is er ook nog startgelegenheid voor het IRRC, de mede door de HAMOVE in het leven geroepen serie wedstrijden op stratencircuits. In IRRC-verband komen de Superbikes en de Supersport aan de start. Verder is er een samengestelde klasse bestaande uit de Classics, de GP Classics en de Supermono. Nieuw is de klasse voor Supertwins en Monobikes. En altijd welkome en graag geziene gasten zijn de rijders van de 50cc Classic European Cup.
Kortom, een zeer attractief programma, dat garant staat voor boeiende races op zeer uiteenlopende motoren.
Omdat bij de HAMOVE de rijders altijd op de eerste plaats komen, mogen alle klassen twee wedstrijden rijden. Om het wedstrijdprogramma op zondag niet te overladen rijden de Classics en de 50cc Classic European Cup hun eerste wedstrijd op zaterdagmiddag, na afloop van de trainingen.

Waar de races volgen?
De 4878 meter lange Varsselring is een spectaculair circuit met snelle stukken en fraaie bochten. Op vrijwel alle plaatsen langs de baan heeft een toeschouwer een mooi zicht op de baan. De mooiste plek is wellicht de tribune bij start en finish, waarvoor geen toeslag hoeft te worden betaald. Vanaf een comfortabele zitplaats kun je alles rond de start en de finish van de races volgen (zeker omdat er een Vidiwall aan de overzijde van de baan staat), je hebt zicht op het erepodium en tussen de races door ben je snel in het rennerskwartier, dat vrij toegankelijk is. En je kunt ook nog een blik werpen op de Molenbocht, de befaamde (en bij gevallen coureurs: beruchte) bocht net voor de finish. Meerdere races kregen daar een dramatische wending.
Vanaf de start duikt het compacte deelnemersveld de Veldermansbocht in. Daar is het altijd dringen geblazen, waarbij met enige regelmaat een coureur onderuit schuift. Wie goed uit de Veldermansbocht komt, kan het gas helemaal open draaien. Een topsnelheid van ongeveer 270 km/uur is dan geen uitzondering. Daarna volgt de Van Manenbocht, waarvoor men vol in de remmen moet. Vervolgens komt er weer een recht eind, dat overgaat in de Parallelweg. Op dat gedeelte kan een goede stuurman veel winst boeken. Na de Parallelweg even een kort stukje rechtuit en daarna volgt er een scherpe bocht, de Boschbocht. Wie durft daar later dan zijn concurrenten te remmen? En dan gaat het via een serie snelle bochten naar de Molenbocht, de scherprechter van veel races en is een ronde op de Varsselring in minder dan twee minuten voltooid.

Voor de kleintjes
Net als altijd zorgt de HAMOVE ervoor dat ook de kleintjes, die misschien nog niet zo door de motoren zijn geboeid als hun ouders, zich prima kunnen vermaken. In het rennerskwartier (net achter de tribune) bevinden zich een draaimolen, een mini-crossbaan (waar onder goede en deskundige begeleiding kan worden gereden op een minimotor) en een springkussen. Voor geen van deze activiteiten hoeft te worden betaald!

Entreeprijzen
Ook dit jaar zorgt de HAMOVE weer voor heel redelijke entreeprijzen. Op zaterdag betaalt iedereen ouder dan 18 jaar tien euro en mag ieder jonger dan 18 gratis naar de trainingen kijken.
Op zondag is de entree voor 18 jaar en ouder 20 euro, jonger dan 18 jaar betaalt vijf euro en onder de 12 jaar is er gratis entree.
Wie van plan is om zowel zaterdag als zondag naar de Varsselring te komen is voordeliger uit met een passe-partout. 18 jaar en ouder betaalt daarvoor 25 euro. Op geen van de dagen wordt er een toeslag voor de tribunes gevraagd.

Tijdschema
Op zaterdag wordt er van 8.30 – 16.50 getraind. Na 17.00 uur volgen er twee wedstrijden .
Op zondag beginnen de wedstrijden om 9.00 uur en duren tot 17.40 uur. Bekijk het gehele programma op de website.


www.hamove.nl


Drukbezocht openingsevent Morgana

Doetinchem - Tijdens het drukbezochte openingsevent van Morgana op 29 maart zijn vijf Smoothie Makers verloot. De prijswinnaars uit Doetinchem, Hengelo (2 keer), Duiven en Dinxperlo namen de Smoothie Makers afgelopen vrijdag in ontvangst.

Hessel en Petra Lubbers verhuisden recent hun beddenzaak naar een nieuwe locatie op de woonboulevard in Doetinchem. De nieuwe winkel biedt naast de allernieuwste technieken om vakkundig en objectief een bed of boxspring te adviseren ook veel inspiratie door de eigentijdse inrichting.
Morgana is de beddenzaak waar met behulp van de innovatieve Slaaptest het meest persoonlijke bed voor u wordt samengesteld. Morgana is een winkelconcept met 14 vestigingen in Nederland.