Pax D1 glorieuze kampioen in de tweede klasse.
Pax D1 glorieuze kampioen in de tweede klasse.

Glorieuze overwinning op naaste concurrent

Pax D1 Kampioen

Hengelo - Door een 4 - 0 overwinning op de naaste concurrent Witkampers D1G werd Pax D1 zaterdag de glorieuze kampioen in de tweede klasse. Dat is een prachtige prestatie, omdat het tien jaar geleden is dat Pax D1 in de eerste klasse mocht uitkomen.

De beslissende wedstrijd was al snel beslist. In een fantastische ambiance met vuurwerk, stadion speaker, officiƫle spelersopkomst en heel veel publiek wist Pax D1 binnen tien minuten al drie keer te scoren. Daar kwam vlak voor tijd nog de 4-0 bij en toen kon het feesten beginnen.

Pax D1 wist zeventien van de negentien wedstrijden te winnen. Verloren werd er niet, dus behaalden zij in 19 wedstrijden, zaterdag volgt de laatste, 53 punten.

Een voorsprong van 7 punten op Witkampers D1. Pax D1 wist vandaag net niet de 100 doelpunten te maken, dus 99, en kregen er slechts 17 tegen.

Op de foto: (staand van links naar rechts: Roy, Milan, Michel, Tycho, Jari, Stijn V., Seije, Christiaan, Thijs, Stijn R., Dirk, Jochem, Jesse. Knielend van links naar rechts: Thomas, Mauro, Lars, Timo.


www.paxhengelo.nl