De winnende acts van de Toldijkse Playbackshow.
De winnende acts van de Toldijkse Playbackshow. Foto: Liesbeth Oukes

Koningsdag Toldijk

Voice of Toldiek & Grote Playbackshow

Toldijk –Koningsdag maandag 27 april was het een drukte van belang in Zaal Den Bremer, waar enthousiaste klasgenoten, familieleden en buren van de deelnemers zich verzamelden voor de Grote Playbackwedstrijd. 22 acts van groep 1 tot en met 8 van Basisschool De Rank traden op het podium. De jury beoordeelde de optredens in de verschillende categorieën. Er was dit jaar wederom een live gezongen act!

Stef Groot Nibbelink, voorzitter van de Stichting Oranjefeesten Toldijk opende de feestelijke avond en stelde de jury voor: Liesbeth Oukes, Kristel Wunderink en juf Trijnie.

Geweldige playbackacts op het podium

Gestart werd met de categorie groep 1 t/m 3, daarna was groep 4 en 5 met één live gezonden act en tot slot groep 6 t/m 8. De jury keek naar het playbacken, de act, de uitvoering, het gebruik van het podium en de aankleding. De presentatie was in handen van Stef Groot Nibbelink en Cindy Garritsen.

Een aantal kinderen durfden het aan om alleen op het podium te staan, anderen hadden een groepje gevormd of namen bijna de hele klas mee. In de pauzes ging de jury even weg om te praten over wie het best had opgetreden, in de verschillende categorieën. De 22 acts brachten hun optredens met veel enthousiasme. Het publiek genoot van wat zij zagen en hoorden. Omdat het een wedstrijd is, moest de jury een keuze maken voor een top drie, maar alle deelnemers kregen een herinneringsmedaille.

De winnende acts:
Groep 1 t/m 3: Lynn, Emma en Elise met 'Laat het los' uit Frozen. Groep 4/5: Syta met 'Halo' van Beyoncé. Groep 6 t/m 8: Nienke en Bente met 'Christine' van Christine and the Queens.
De liveact van Moira, 'Do-re-mi' uit de Sound of Music, kreeg ook een prijs.

Voorzitter Stef Groot Nibbelink bedankte de jury met bloemen, de geluidsman Gerhard Hebben en zijn assistent Jan Hein Mouris, de deelnemers en de vele enthousiaste bezoekers.

Met nog een keer de winnende act van Syta werd de avond afgesloten.


www.toldiek.nl/oranjevereniging