De glijbaan wordt overgedragen van Dorpsbelang Hengelo aan Zwembad Het Elderink.
De glijbaan wordt overgedragen van Dorpsbelang Hengelo aan Zwembad Het Elderink. Foto: Liesbeth Oukes

Zwembad Het Elderink 50 jaar

Glijbaan feestelijk in gebruik genomen

Hengelo – Zwembad Het Elderink opende zaterdag 25 april haar deuren voor een nieuw zwemseizoen. Met de opening van de grote glijbaan werd een begin gemaakt aan allerlei feestelijkheden vanwege het 50 jarig bestaan.

"Volgens mij hebben we iets heel moois neergezet. Als je ziet wat we afgelopen winter met en voor elkaar gedaan hebben, onbeschrijfelijk," aldus een trotse voorzitter Annette Kok, die vertelde ook verbeteringen te hebben aangebracht in het kader van duurzaamheid.

Een van de baden heeft een nieuwe pvc vloer, doeken over de baden houden de warmte in het water, er wordt zuiniger gestookt en er zijn nieuwe energiezuinige pompen. "We voldoen aan alle eisen die er zijn."

Wat wij hebben gedaan is onbeschrijfelijk

Maurice Haafs nam het woord. "Ik denk dat het september 2013 was dat wij als Dorpsbelang Hengelo dachten dat wij iets moesten toevoegen. We hebben erover nagedacht en wat wij misten in dit mooie zwembad was een glijbaan. Ons idee is wat uit de hand gelopen, zie hier het resultaat."
Samen met heel veel vrijwilligers is de glijbaan van 62 meter vorig jaar gebouwd en kon dit seizoen de officiële opening plaatsvinden.

"Bij deze willen wij de glijbaan overdragen aan het bestuur van Zwembad Het Elderink, symbolisch door een taart aan te bieden voor de opening van de glijbaan, maar ook een kleine geste." Dit bleek een cheque te zijn van 500 euro.

Voorzitter Annette Kok vroeg daarom om een groot applaus voor het Dorpsbelang Hengelo. "En de glijbaan mag open! Ik zou zeggen: iedereen erachteraan."

Dit lieten de kinderen zich geen twee keer zeggen en joelend klommen ze de trappen op om vervolgens enthousiast naar beneden te suizen en met een grote plons in het bad te belanden.


www.zwembadhetelderink.nl
www.dbhengelo.nl