Afscheidscadeau van alle Pilates groepen voor Pauline Voorendt.
Afscheidscadeau van alle Pilates groepen voor Pauline Voorendt. Foto: Liesbeth Oukes

Verrassingsfeest ook met de oud-cursisten

Pauline Voorendt gestopt met Pilates

Keijenborg – Woensdag 29 april kreeg Pauline Voorendt van haar (oud)cursisten een afscheidscadeau: een afscheidsbijeenkomst met buffet, een toespraak en cadeaus in Dorpshuis De Horst.

De training Perfect Pilates gaf Pauline altijd in de bovenzaal van Dorpshuis De Horst. Maar liefst vijf groepen had zij onder haar hoede. Zij besloot te gaan stoppen, na 24 jaar les te hebben gegeven.

Janette Eyck nam het woord tijdens het buffet en vertelde haar belevenissen van de afgelopen maanden, waarbij ze het gevoel had in het spel 'Wie is de Mol' te zitten. "Het was een heel leuk spel. Ik wilde iets organiseren."

Ik wist niks van mollen en mede-mollen

Nu was ook Pauline zelf een avond aan het plannen voor haar afscheid en ze wilde ook mensen uitnodigen die niet meer op les zaten. Het lukte het groepje van het verrassingsfeest, de mede-mollen, om ook die mensen uit te nodigen.

Natuurlijk kreeg Pauline een bloemetje. "Om nou een waarschuwing te geven dat jij niet achter de geraniums moet gaan zitten, krijg jij geraniums waarvan je weet dat je er voor moet gaan zitten. Van vijf groepen vijf verschillende geraniums."

Voor het afscheidscadeau was Anneke van der Meer aan de slag gegaan met klei. "Dat mag je samen met Anneke gaan onthullen." Op de tafel stond dit voorwerp onder een sjaal en samen tilden ze deze omhoog. Een groot applaus volgde toen eenmaal het beeldje werd onthuld. "Deze pilates houding staat op de website van Pauline," legde Janette uit. De oefening die wordt uitgebeeld, is overigens erg lastig. Pauline Voorendt was blij verrast. "Ik wist dus niks. Al die mollen, dat is me totaal ontgaan. Ik had wel het vermoeden dat Janette er achter zat," glimlacht zij.

Ze vond het leuk dat ook de oud-cursisten er waren en dat de groep haar en haar man Herman thuis kwam ophalen voor het feest.

"Jullie zijn me heel dierbaar," besluit Pauline. "Dit vind ik dus echt geweldig, dank jullie wel."