Gezelligheid bij de Ambachtenmarkt in Baak.
Gezelligheid bij de Ambachtenmarkt in Baak. Foto: Liesbeth Oukes

Regen geen vat op Bruisend Baak

Ambachtenmarkt goed bezocht

Baak - Tijdens de tweede editie van Bruisend Baak - Ambachtenmarkt op zondag 3 mei kregen de standhouders wederom een grote hoeveelheid belangstellenden bij hun kraam. Deze stonden iets dichter bij elkaar en zodoende kreeg het plein een knusser uitstraling.

In de vroege ochtend zorgden de deelnemers ervoor dat hun kramen er op en top uit zagen en hun kijk en koopwaar goed geëtaleerd werd. Het gaf een fleurige aanblik.

De initiatiefnemers waren deze dag actief om hun bedrijf te promoten. Bij Iron Design stonden verschillende kunstwerken tentoon, zoals een groep kippen, maar ook schilderijen met smeedijzeren elementen. In de toonzaal van Kunsthandel Baak hing een assortiment schilderijen en stond in een vitrine een verzameling bijzonder gedecoreerde koeien, nieuw in het assortiment. In de lijstenmakerij kon gekeken worden naar beschikbare (wissel) lijsten. AGF Garritsen de Kruisbrink had een kraam ingericht met vers fruit en fruitsappen. René Sangers toonde eigengemaakte meubels uit zijn Meubelmakerij, zoals tafels in verschillende houtsoorten.

Vele andere ondernemers toonden wat hun bedrijf te bieden heeft. Bijvoorbeeld vlees en kaasproducten van buffels, vlees en vleesproducten van Lakenvelder koeien. Mensen lieten zich verder graag informeren over voedingsproducten, tekenlessen of schilderen, fotografie, verhuur van eenden voor een rondrit of de verhuur van bordjes in de tuin bij allerhande gelegenheden, zoals (halve) abraham of (halve) sara. Voor de tuin was er voldoende keuze in tuinplantjes.De imker bracht een bijenvolk mee en kon rekenen op veel interesse van vooral de kinderen. Deze wilden ook graag proeven van de koekjes en cupcakes van Baking Chick Sally en de kleinsten vermaakten zich prima op het springkussen. Voor de lekkere trek kon worden genoten van ijs of versgebakken wafels en handgemaakte chocoladebonbons bij een kop koffie of thee.

De dag begon zonnig en warm, maar kreeg later te maken met een aantrekkende wind. Uiteindelijk brak toch de regen door het dreigende wolkendek. Toch kreeg de regen geen vat op het evenement. Het was voor de belangstellenden in elk geval geen reden om niet naar de Ambachtenmarkt te blijven komen en te genieten, te proeven en te beleven.


www.bruisendbaak.nl


Kaartverkoop Reurpop start

Ruurlo - Het is bijna zover: de kaartverkoop voor alweer de achtste editie van het Reurpopfestival start aanstaande maandag 11 mei. Uiteraard kun je weer rekenen op die vertrouwde en unieke Reurpopbeleving. Maar er staan je ook de nodige verrassingen en vernieuwingen te wachten… Reurpop vindt dit jaar plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni.

De kaarten voor Reurpop worden vanaf maandag 11 mei verkocht bij de Obbink-filialen in Ruurlo en Lichtenvoorde, Focus Fashion in Ruurlo en Groenlo, Everwennink Ruurlo, La Touche Lochem en Welkoop in Vorden. De kaarten zijn dit jaar uiteraard ook weer online te koop via reurpop.nl. De organisatie heeft het dit jaar voor elkaar kunnen krijgen dat er online geen servicekosten in rekening worden gebracht en je dus alléén betaalt voor het ticket.
Woon je niet in Ruurlo en wil je gebruikmaken van het busvervoer? Dat kan! In samenwerking met Gelderesch reizen heeft Reurpop dit jaar wederom busvervoer. Een retourtje met de bus van en naar jouw woonplaats kost slechts 2,50! Zorg dat je tijdig reserveert. Met ruim duizend bezoekers meer dan vorig jaar was er tijdens editie 2014 sprake van een flink bezoekersrecord. Zal het de organisatie dit jaar weer lukken om het record van vorig jaar te verbreken?