Billy Janssens en Christel van Broekhoven poseren voor een Chevrolet Leadmaster uit 1948.
Billy Janssens en Christel van Broekhoven poseren voor een Chevrolet Leadmaster uit 1948.

Hengelo even terug naar de jaren '50

Rock In Roll Out steeds groter evenement

Hengelo - Het was genieten geblazen bij de Rock In Roll Out op Eerste Pinksterdag. Hengelo ging even terug naar de jaren '50: Amerikaanse oldtimers, Harley Davidson-motoren, rockabilly-muziek, Elvis Presley, een retro-markt, alles geheel in stijl. Begunstigd door het prachtige weer trok het festijn tal van liefhebbers naar het centrum van Hengelo, waar geen plaats meer te krijgen was op de terrassen. Ook motorclubs trokken met ronkende motoren door het dorp, maar deze waren louter geïnteresseerd in de bijzondere exemplaren die stonden tentoongesteld.

Richard Vruggink, die het evenement met Josta Scheers organiseert, was dan ook buitengewoon tevreden: "Alles zit mee, het weer kon niet beter. We hebben het wat meer richting Bleekstraat en het plein voor café Wolbrink getrokken, zodat meer horeca kan profiteren.

Het begon als een spontaan idee. De eerste keer belden we gewoon mensen op die een oldtimer hadden. Inmiddels is het de zesde keer dat we het organiseren en het wordt steeds groter vooral via internet, Facebook en mond-op-mond reclame. Hengelo leent zich hier uitstekend voor. Ook het aantal deelnemers groeit gestaag."

Toen wisten vrouwen nog hoe zich te kleden

Pronkstuk van de oldtimers was een blinkende Ford Model T Bucket Hotrod uit 1927, een Tin Lizzie. Eigenares Sonja Spoolder uit Voorst heeft deze unieke auto vorig jaar uit Amerika geïmporteerd. "Dit was echt mijn droomauto. Ford-modellen uit de jaren '30 zie je wel vaker, maar deze is echt heel bijzonder. We proberen de auto nog op kenteken te krijgen, maar dat is lastig in Nederland.

Het is echt een hobby van mijn vriend en mij. We hebben ook een Ford Thunderbird en Chevrolet Leadmaster (zie foto). We gaan naar veel oldtimerfestivals en organiseren er zelf ook een in Wilp: de East Side Rollerz dat volgend jaar weer wordt gehouden. Het is leuk om naar Hengelo te komen, je ontmoet steeds weer andere mensen."

Onder hen het excentrieke Belgische paar Billy Janssens en Christel van Broekhoven uit Balen, het dorp waar wielrenner Tom Boonen woont. Christel heeft een opvallende outfit. Ze hult zich elk weekend in kledij uit de jaren '50.

"Toen wisten vrouwen nog hoe ze zich moesten kleden, kijk maar naar Marilyn Monroe en Audrey Hepburn. Ons hele huis is geheel in deze stijl ingericht. We gaan ook graag naar dit soort festivals en hebben zelf ook een Pontiac uit 1971. Ook wij organiseren zelf een meeting, die in heel Europa bekend is: de Free Outlaws op 14 juli in Houthalen.

Voor deze gelegenheid waren we met een oldtimer-busje gekomen, omdat we niet wisten of we een slaapplaats hadden, maar gelukkig konden we bij Sonja Spoolder terecht. Dit is onze eerste bezoek aan Hengelo, maar we komen volgend jaar zeker terug."