De Tribadlon bij In de dennen:  slecht weer zorgde voor tegenvallende deelname.
De Tribadlon bij In de dennen: slecht weer zorgde voor tegenvallende deelname. Foto: Liesbeth Oukes

Minder deelnemers Tribadlon dan

verwacht door het slechte weer

Steenderen/Hengelo/Vorden - De Lionsclub Bronckhorst organiseerde op zaterdag 30 mei, samen met de openluchtzwembaden in Hengelo, Steenderen en Vorden de eerste Tribadlon, zes fietstochten tussen de genoemde baden met bij elk bad leuke activiteiten. Het weer is voor buitenbaden echter een belangrijke factor en door de regenbuien, hagel en onweer konden onderdelen van de programma's bij de drie baden niet geheel worden geboden. Voor fietsers was het niet aantrekkelijk om op de fiets te stappen. Sommige mensen kochten wel een kaart voor het goede doel, maar gingen niet fietsen.

Karin van Heijst en Aart Steenbergen zijn de Lionsleden die het project Tribadlon hebben geleid. Samen met werkgroepleden van elk zwembad bedachten zij leuke activiteiten. Wethouder sport Jan Engels was aanwezig bij de opening van de Tribadlon bij zwembad In de Dennen in Vorden. Voor het midgetgolf was wel belangstelling, zwemmers kwamen er wat minder. "We hadden wat triatleten vanochtend, die gingen in ieder zwembad even de banen maken en met de fiets zo hard mogelijk tussen de baden heen en weer," vertelde Ernst Jan Somsen, badmeester en lid van Lionsclub Bronckhorst.

Bij zwembad Het Elderink in Hengelo draaide DJ Jordy. Daar was voldoende belangstelling voor de stormbaan en het springkussen. Behalve tijdens de onweersbuien werd er wel gezwommen, was er een demonstratie schoonspringen en gingen de versgebakken wafels schoon op.
Bij het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen kon deze dag voor de eerste keer worden gerend over de nieuwe loopmat en rolden de aquabubbles veelvuldig over het water. Het was een gezellige dag met een demonstratie van RTV Rutjes en er werden frietjes van Aviko gebakken.
Bij de drie baden waren rondleidingen in de machinekamer, loterijen, stonden medewerkers van Sensire met een kraam voor informatie en konden deelnemers genieten van een verse appel van Horstink.
De Lionsclubleden vinden het jammer dat het weer de dag zo heeft beïnvloed. Omdat de Tribadlon werd gehouden voor het goede doel, de drie stichtingen van de zwembaden in Hengelo, Steenderen en Vorden, wordt nagedacht over een nieuwe editie. Lionsclublid Henk van der Wende was stellig: "We hebben het draaiboek en gaan de eerstvolgende vergadering bespreken om het volgende seizoen opnieuw een Tribadlon te organiseren, maar dan later in het seizoen met mooier weer."