Bert Jansen geeft Mark Stapelbroek een cheque van 1000 euro voor 'Spieren voor Spieren'.
Bert Jansen geeft Mark Stapelbroek een cheque van 1000 euro voor 'Spieren voor Spieren'. Mark Stapelbroek van Saxion en Bert Jansen, voorzitter van TC Keiaosers

Keiaosers schenkt 1000 euro aan 'Spieren voor Spieren'

Hengelo/Keijenborg - Ondanks de bewolking genoten ruim 800 fietsers van de prachtige routes tijdens de Omloop van de Graafschap vanuit Hengelo en Keijenborg. Naast het fietsen, stond deze editie op 2e Pinksterdag mede in het teken van een actie voor het goede doel.

Na de laatste regenspatjes vertrokken de eersten van de 300 racefietsers al vroeg richting Posbank om in de buurt van Arnhem en Oosterbeek door een verrassende en uitdagende omgeving te fietsen. Vanaf tien uur waren de vijfhonderd gezinsfietsers aan de beurt, die het schone landschap rondom Vorden en Almen voor de wielen kregen.

Op de terrassen zagen oude bekenden elkaar weer en was het gezellig druk. Men kon een heuse omafiets winnen met de loterij ten bate van 'Spieren voor Spieren', die opgezet was door een aantal Saxion studenten. De heer Mokkink was de trotse winnaar en beloofde nu al om volgend jaar met deze fiets mee te doen aan de 20e Omloop.

Tijdens de prijsuitreiking kon Toerclub Keiaosers de stichting bovendien verblijden met een cheque ter waarde van 1000 euro voor kinderen met een spierziekte. Samen met de actie van de Saxion boys heeft deze dag in totaal het mooie bedrag van 1700 euro opgebracht voor het goede doel.
Aan het eind van de middag kwam iedereen dol enthousiast terug en konden de Keiaosers aan het werk om de laatste pijlen langs de routes weer op te halen en daarna nog even na te genieten van deze leuke fietsdag.

Graag willen zij alle sponsoren en deelnemers hartelijk danken voor het welslagen van dit fietsevenement.


Jiieeeeehaaaaaa!

10 juni is Buitenspeeldag

in Park de Bleijke

Hengelo - Op woensdag 10 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag. Met hulp van Jantje Beton wordt er een feestje van gemaakt in Cool Nature Park de Bleijke in Hengelo!

"Kom je ook? Vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur kun je volleyballen, badmintonnen, waterdiertjes zoeken, vissen vangen en pannenkoeken bakken op de buitenkeuken.

Uiteraard is het park gewoon open en kun je ook andere dingen doen zoals hutten bouwen, kruiden plukken en proeven, op de speeltoestellen spelen of gewoon lekker zitten. Trek lekker je buitenspeelkleren aan dan kun je nog meer plezier maken.

En als het regent? Tja dan worden we nat! We zien je graag op 10 juni en neem gezellig al je vriendjes mee!"


Familiefietstocht Veldhoek

Veldhoek - Stichting Volksfeest Veldhoek organiseert zondag 14 juni een Familiefietstocht waaraan iedereen kan en mag deelnemen.

Starten tussen 12.30 en 13.30 uur bij het Buurt- en Verenigingsgebouw 't Gebouw, Kapersweg 4 in Veldhoek. De fietstocht heeft een lengte van ongeveer dertig kilometer.

Het eindpunt is 't Gebouw waar onder het genot van een hapje en een drankje nog even nagepraat kan worden.

De omafiets werd gewonnen door de heer Mokkink.