De ANBO leden kregen een rondleiding over de edelhertenboerderij.
De ANBO leden kregen een rondleiding over de edelhertenboerderij.

Volleywood in aantocht

Beachvolleybalkampioenen van 2015: wie worden dat?

Steenderen - Het is bijna zover: uitzinnige deelnemers staan in de startblokken om het gladgestreken zand op te mogen. Bezoekers staan in de rij om een glimp op te vangen van alle helden in de Rouwenhorst Arena. De voorbereidingen voor het chicste beachvolleybaltoernooi van de Achterhoek zijn in volle gang.

De beachcommissie van volleybalvereniging WIK uit Steenderen organiseert op 12, 13 en 14 juni allerlei (sport)activiteiten in de Rouwenhorst Arena aan de Landlustweg in Steenderen. Wat is er allemaal te doen?

Sportdag voor basisscholen
De vrijdag van het beachvolleybaltoernooi (van 09.00 uur tot 15.30 uur) staat in het teken van een sportdag voor de jeugd. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Baak, Toldijk en Steenderen komen kennis maken met de vereniging en met het volleyballen op zand. In samenwerking met de verschillende scholen wordt een sportieve dag georganiseerd, waarbij de leerlingen in een toernooivorm het volleyballen wordt aangeleerd.

Beachsporten en beachgala!
Op zaterdag 13 juni is het vanaf 16.00 mogelijk om sportief bezig te zijn: volleybal en voetvolleybal op het zand. Daarnaast kunnen tijdens en na het sporten de voetjes van de vloer. DJ Double U2 zorgt voor de muziek!

De strijd om de beker
De zondag is de dag van het spectaculaire beachtoernooi. 72 dames-, heren- en mixteams gaan de strijd met elkaar aan om de felbegeerde bekers in de wacht te slepen. Ook is er ieder jaar een jeugdveld, waar jeugdteams en de mini's van WIK hun kunsten vertonen. De dag wordt afgesloten met een grote barbecue.

Het WIK beachvolleybaltoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door: Loonbedrijf De Covik – Autobedrijf Robert Wisselink – Euronics Radio TV Elektra Rutjes – Romatec - Colors @ Home Gosselink – Marketz Installatiebedrijf – Pasman Motoren & Aggregaten

De première!
Uiteraard is iedereen op 12, 13 en 14 juni van harte welkom in de Rouwenhorst-Arena aan de Landlustweg 12a in Steenderen. Blijf op de hoogte van het laatste WIK beachnieuws.


www.wiksteenderen.nl
WIKBEACH via Twitter en Facebook


ANBO Hengelo/Steenderen ging op reis

Hengelo/Steenderen - Op woensdag 20 mei heeft ANBO Hengelo/Steenderen haar jaarlijkse busdagtocht gehouden. De bus vertrok om 8.30 uur richting Brabant. Daar werden we ontvangen op Edelhertenboerderij De Zonnehoeve nabij Tilburg waar de koffie met gebak voor ons klaar stond. Daarna volgde een rondleiding.

Deze boerderij benadert zoveel mogelijk het natuurlijke leefpatroon van de herten. Net toen zij er waren werd er een kalfje geboren. Dit was een unieke gebeurtenis om dit van zo nabij mee te maken. In de boerderijwinkel kon er geproefd worden van een stukje edelhertenstoofvlees en allerlei artikelen waar een hert op stond waren er te koop.
Na de Edelherten excursie ging het richting Hilvarenbeek waar een lunch werd genuttigd en een bezoek werd gebracht aan Museum Dansant. Dit museum heeft een aantal draaiorgels en een heuse spiegelzaal. Het ademt de sfeer van het jaar 1900. De draaiorgels brachten hun liedjes ten gehore en er kon natuurlijk een dansje gemaakt worden. Als klap op de vuurpijl kwam er nog een Tv-ploeg opnames maken.

Tenslotte nog een diner bij Van der Valk in Duiven en rond 21.30 uur waren alle deelnemers weer terug in Hengelo waar zij moe maar voldaan en terugkijkend op een geslaagde dag naar huis gingen.


Trekkebuuls in De Bleijke

Hengelo - Dinsdag 2 juni zal Harmonicagroep de Trekkebuuls een optreden verzorgen in woon-zorgcentrum de Bleijke in Hengelo Gld. Dit in verband met de viering van het Eerste Lustrum. Op 2 juni 2010 verhuisden namelijk de bewoners van De Bleijke destijds naar de nieuwe Bleijke.

De aanvang is 14.30 uur tot 16.00 uur in het Grand Café van woon-zorgcentrum De Bleijke, Beukenlaan 1 in Hengelo Gld. Ook 's avonds tussen 18.00 en 19.30 uur zullen de Trekkebuuls, tijdens de Avondvierdaagse in Hengelo Gld, een noot spelen. Wandelaars komen dan langs de hoofdingang van De Bleijke.

"Wilt u bij de optredens aanwezig zijn? Dat kan! De kosten die hier aan verbonden zijn: € 3 per persoon inclusief een kop koffie en een drankje. U bent van harte uitgenodigd." Meer informatie bel 0575-498200.