Hengelose Badminton Club

Goma mixdubbel clubkampioenschap

Hengelo - Zoals ieder jaar wordt er aan het eind van het seizoen gestreden om de titel 'Goma mixdubbel clubkampioen'. Na spannende weken met veel mooie, goede, spannende en ook hoogstaande partijen was dinsdagavond 26 mei de finale-avond aangebroken.

Alle koppels streden om zo hoog mogelijk te eindigen. De halve finales waren erg spannend. Agnes Winkelman en Hans Zweverink waren als eerste geplaatst voor de finale. Daarin gaan zij het opnemen tegen Jannie Lubbers en Sander Massen. Eerst werd nog de troostfinale gespeeld. Nienke Onstenk en Alfred Zweers namen het op tegen Annemiek Menkveld en Wim Hofs. Wat een slagenwisselingen gaven zij prijs. Het was een gelijk opgaande strijd waarin in de derde set Annemiek en Wim met 22-20 aan het langste eind trokken. Goed gespeeld.

Op het centercourt werd de finale gespeeld. Agnes en Hans hadden in het begin van de eerste set gelijk een klein gaatje geslagen. Met goed verzorgd en geconcentreerd spel kwamen Jannie en Sander sterk terug en zelfs voor. Het ging gelijk op. Setpoint voor het ene koppel daarna had het andere koppel de kans om de set naar hen toe te trekken. Uiteindelijk werd de set door Jannie en Sander gewonnen met 22-20. Agnes en Hans waren geknapt, kwamen in de tweede set niet meer in hun spel, ondanks de tactische aanwijzingen vanaf de tribune. Echter had Sander ook wat tips van de zijkant ontvangen en hij wist dit goed toe te passen in het spel. Helaas was de tweede set minder spannend. Jannie en Sander waren te sterk en dus de terechte kampioenen van 2015!

Nu eerst een lange zomerstop, in september begint de club weer.
Wie ook eens wil kennismaken met badminton, elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur kunnen belangstellenden vrijblijvend meetrainen. Rackets zijn aanwezig.


www.hengelosebadmintonclub.nl