Concours Hippique wordt gehouden bij De Hietmaat.
Concours Hippique wordt gehouden bij De Hietmaat.

Koninklijke Harmonie Concordia

Muzikale basisvorming

Hengelo - Wie 7 jaar of ouder is en het leuk vind om met muziek bezig te zijn, dan is de muzikale basisvorming (MBV) bij Koninklijke Harmonie Concordia in Hengelo Gld. echt iets voor jou!! Op een creatieve manier kennismaken met muziek.

Tijdens de opleiding worden allerlei vormen van muziek geoefend, zoals bijvoorbeeld musiceren met de stem, improvisatie, muziek en beweging, gebruik van slag- en melodie-instrumenten (waaronder de blokfluit), het notenschrift en de ontwikkeling van het muzikale gehoor. Wie deze opleiding doet, heeft daarna een uitstekende basis om een instrument te gaan spelen. Het start begin september! De contributiekosten zijn 65 euro per jaar.

Klinkt dit allemaal als muziek in de oren? Neem dan contact op met Jaike Bosman, via jaikebosman@hotmail.com. Het is ook mogelijk om een les bij te wonen! neem hierover contact op met bovengenoemd persoon.

Daarnaast is er een informatie- en opgave avond op donderdag 18 juni van 18.45 uur tot 19.15 uur, bij het clubgebouw de Hietmaat, Zelhemseweg 13A in Hengelo Gld. Allemaal tot dan!


Fiets De Boer op Hengelo

Hengelo - Fietsen over bekende en onbekende paden. Dat kan allemaal tijdens de jaarlijkse zomerfietstocht in Hengelo (Gld.) en omgeving.

Zaterdag 18 juli tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen de fietsers starten bij Partycentrum Langeler, Spalstraat 5, 7255 AA in Hengelo Gld. en bij Het Ludgerusgebouw, Vierakkersestraatweg 37, 7233 SH Vierakker.

Onderweg komen de deelnemers langs diverse agrarische en niet agrarische bedrijven. De bedrijven zijn te bezichtigen tot 16.00 uur. Ook zal het pannenkoekenhuis met muziek, dans en allerlei handvaardigheden deze keer niet ontbreken. De route is ongeveer 28 km

De open dag Fiets de Boer op wordt georganiseerd door de Agrarische Contactgroep Hengelo Gld. Voor deelname wordt een vrije gft gevraagd.

Voor meer informatie over de route: Boukje Midden.


(0575) 464638
midden.40@kpnplanet.nl


Concours hippique van

rijvereniging De Bosruiters

Hengelo - Op zaterdag 6 en zondag 7 juni organiseert rijvereniging De Bosruiters uit Keijenborg weer haar jaarlijkse Concours Hippique voor paarden op het evenemententerrein De Hietmaat aan de Zelhemseweg in Hengelo Gld.

Zaterdagochtend wordt er om 8.30 uur gestart met een wedstrijd mennen, dressuur en vaardigheid. Dit alles wordt in samenwerking met In Stap & Draf georganiseerd. Hengelo is één van de plaatsen waar de menners strijden om de Achterhoekbokaal.

De wedstrijd zal tot ca. 15.00 uur duren. Om 16.30 uur volgt dan een 40+ springwedstrijd voor deelnemers vanaf 40 jaar. Deze wedstrijd telt mee voor de competitie van de Seniorenclub Achterhoek. Zie hiervoor de website www.seniorenachterhoek.nl.

Zondag 7 juni is een selectiewedstrijd van Kring de Oude IJssel. De wedstrijd begint om 9.00 uur met de klassen L1, M1, Z2 en ZZ-Licht dressuur. 's Middags zijn de klassen B, L2, M2 en Z1 aan de beurt. Tevens is er een selectiewedstrijd in de klasse ZZ-Licht van Kring Achterhoek. De kampioen hiervan wordt deze dag gehuldigd. Vanaf ca. 9.30 uur is er springen klasse BB t/m ZZ.

Deelnemers en starttijden staan op de website www.startlijsten.nl onder de plaatsnaam Hengelo Gld.
Het concoursterrein De Hietmaat is gelegen aan de Zelhemseweg in Hengelo Gld. en is voor iedereen vrij toegankelijk.


www.seniorenachterhoek.nl
www.startlijsten.nl