Bewoners in de Achterhoek kregen een appel aan hun voordeur.
Bewoners in de Achterhoek kregen een appel aan hun voordeur.

Appeltjes voor de dorst bij start

verduurSaam Energieloket

Achterhoek - Zaterdagochtend 30 mei werden bewoners in de acht Achterhoekse gemeentes verrast door een appel aan hun voordeur. Onder het motto 'investeren in je huis levert een leuk appeltje voor de dorst op', ging het verduurSaam Energieloket van start. Het loket is een initiatief van gemeenten, Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen en Achterhoekse Groene Energiemaatschappij (AGEM).

Vanaf nu is er één aanspreekpunt in de Achterhoek waar inwoners met alle vragen over energiebesparing, duurzame energie opwekking subsidies, en wooncomfort van hun huis terecht kunnen. In alle vroegte trokken acht teams van voetbalvereniging DZC'68 de Achterhoek in om de appels te verspreiden. Met hun vrijwillige medewerking verdiende de vereniging een bijdrage voor een nieuwe accommodatie. In acht plaatsen werden de aankondigingen van de start van het verduurSaam energieloket huis-aan-huis verspreid. Daarna stonden de teams met een mega-appel met het nieuwe logo op de lokale markten om appels uit te delen en informatie te verstrekken. Het was een ludieke manier om aandacht te vragen voor het nieuwe loket dat zich hard maakt voor een duurzame Achterhoek. Bewoners zijn verzekerd van onafhankelijk advies en kunnen bij het loket actuele informatie krijgen over duurzame maatregelen voor hun huis. Zo kan men terecht voor vragen over energiebesparing, subsidiemogelijkheden en leningen in iedere gemeente, informatiebijeenkomsten of activiteiten in de regio en informatie over duurzame energie en wooncomfort.
Het verduurSaam energieloket verricht inspanningen om duurzaamheid van woningen te stimuleren, in combinatie met lage energiekosten. Er wordt voorlichting gegeven en verbinding gelegd tussen gemeenten, corporaties, ondernemers, particulieren en kennisinstellingen. Zonder winstoogmerk fungeert het loket als vraagbaak én aanjager voor bewoners. Het loket is telefonisch bereikbaar op 0314-820 360 en via
www.verduursaamenergieloket.nl.