Gordana en Richard Sanders voor restaurant Praatje Pot.
Gordana en Richard Sanders voor restaurant Praatje Pot. Foto: Willy Hermans

Kennismaken met Richard en Gordana Sanders

Restaurant Praatje Pot doet ook dienst als ontmoetingscentrum

Hengelo - Hengelo is weer een restaurant rijker. Aan de Raadhuisstraat is in april Praatje Pot geopend. Het zal worden gerund door Richard en Gordana Sanders uit Neede. Naast restaurant zal het tevens dienst doen als ontmoetingscentrum.

Eigenaresse Mary Woltering vertelt: "Vorig jaar is het hele pand op de hoek van de Raadhuisstraat opgeknapt, ook het Chinese restaurant, dat een compleet nieuwe keuken heeft gekregen. In het voormalige woonhuis ernaast is nu dit restaurant annex ontmoetingscentrum gevestigd, dat tevens dienst doet als activiteiten-thema centrum. Het is gericht op senioren, maar ook jongeren kunnen er terecht voor lunch en diner voor een zeer betaalbare prijs."

Tijd om kennis te maken met Richard Sanders. De 44-jarige inwoner van Neede werkte tot voor kort als interim-manager (facilitair/restauratief en productie) bij een adviesbureau, dat zich onder meer bezig hield met de begeleiding en van het implementeren van restaurants in de zorg door heel Nederland. Sanders en Woltering kwamen met elkaar in contact door strengere regels in de zorg, waarmee ook Huize Sonnevanck aan de Bleekstraat te maken kreeg. Het koken moest van de zorg worden ontkoppeld.

Sanders: "De markt droogt op voor adviesbureaus in de zorg door overheidsmaatregelen, dus ik zocht wat anders. Mary Woltering was op zoek naar een ontmoetingscentrum voor mensen die in Hengelo en omgeving vereenzamen. Zo kwamen we aan de praat. Ook wilde ze een uitval met grotere ruimte voor verjaardagen, vergaderingen en een plek waar mensen met hun familie kunnen verblijven om de krant te lezen of een kaartje te leggen. Niet alleen voor de bewoners van Sonnevanck, maar voor iedereen. Zo ontstond het idee voor Praatje Pot, dat precies bij ons past.

Ik doe het samen met mijn vrouw Gordana, die daarnaast in de thuiszorg werkt met senioren en verstandelijk gehandicapten. Mijn werk als interim-manager was heel interessant, maar door de veranderingen in de zorg minder leuk om nog blijvend uit te voeren. We vinden het geweldig met mensen samen te werken en deze met elkaar te verbinden en hierbij onze culinaire en gastvrije expertise te gebruiken. Daarom grijpen wij de kans die we van mevrouw Mary Woltering krijgen met beide handen aan. We zijn allebei bekend in zorgland en ik heb al veel ervaring als instellingskok-leidinggevende.
In Neede verzorgen we al catering en thuismaaltijden."

De veelzijdige Sanders gaat eerst voor een half jaar vier dagen per week in het restaurant werken. Op die dagen kookt hij ook voor de villa-bewoners van Sonnevanck, waardoor daar tevens de keuken en het personeel ontlast wordt. "We moeten er eerst een goed gevoel bij krijgen en geleidelijk bekendheid krijgen. We willen wil zeker geen concurrent voor de horeca zijn. De verse producten die we gebruiken, bestellen we veelal bij de plaatselijke ondernemers. De producten zijn biologisch, ecologisch en duurzaam. Alles is vers ambachtelijk. Het is allemaal heel huiselijk, gemoedelijk en kleinschalig. Daar is behoefte aan, vooral bij senioren op dit moment. Serveren in het restaurant doen we in ouderwetse pannetjes van vroeger. Ook verzorgen we thuismaaltijden, die men af kan halen of laten bezorgen."

Restaurant Praatje Pot is geopend van vrijdag tot en met maandag van 12.30 tot 18.30 uur. Achter het restaurant is een eigen parkeerplaats.
Een dagmenu is te verkrijgen voor € 6,50, maar er kan ook van de kaart besteld worden. De warme dagmenu's worden geserveerd van 12.30 tot 13.45 uur en van 16.45 tot 18.00 uur.

Als ontmoetingscentrum kunnen er ook vergaderingen, recepties, themamiddagen, spellenmiddagen, Hollandse avonden en brunches worden gehouden. Ook afhaalmenu's, tuinfeesten bij de afnemers zelf, salades en maaltijdsoepen voor thuis en tuinfeesten kunnen worden geregeld.


Raadhuisstraat 1a
Telefoon (0575) 470091
(06) 20962515
restaurantpraatjepot@gmail.com
www.restaurantpraatjepot.nl