Een triatleet vervolgt na het zwemmen de wedstrijd met fietsen.
Een triatleet vervolgt na het zwemmen de wedstrijd met fietsen. Foto: Liesbeth Oukes

26ste editie zwemmen, fietsen en hardlopen

Hengelo beleefde een Tropische Triatlon

Hengelo – Zondag 7 juni vond op het Sportterrein Het Elderink de jaarlijkse triatlon plaats. Sporters kwamen om zich in drie disciplines: zwemmen, fietsen en hardlopen te meten. Het was warm, maar dat was voor de sporters geen probleem. Zij gingen er voor om een goede tijd te kunnen noteren.

's Morgens om 9.00 uur startte de eerste groep met zwemmen, de eerste discipline van de triatlon. De toeter was het startsein dat de deelnemers van de kant mochten. Officials zaten bij de banen te turven, die telling was bepalend. De deelnemers moesten na hun banen zelf het bad uitklimmen en naar het Parc Fermé rennen. De route naar het terrein van Autobedrijf Herwers liep langs het voetbalveld van PAX, dus nog een hele overbrugging. De fietsen stonden klaar met het fietstenue erbij, dat zo snel mogelijk moest worden aangetrokken. Rennend met de fiets aan de hand sprintten de deelnemers dan zo snel mogelijk het terrein af naar het parcours om hun fietsronde(s) te doen.
Tot slot stond nog een afstand hardlopen op het programma. Daarvoor staken zij zich zo snel mogelijk in loopkleding, hun nummer op de buik dragend, om het laatste parcours op te gaan. De doorlooptijden van de drie disciplines werden door middels van enkelbanden met chip geregistreerd.
Er waren heel veel vrijwilligers, die de sporters begeleidden. Ook het verkeer moest worden geregeld. Zowel het fiets- als loopparcours ging over de openbare weg.

Jan Knoef hanteerde de microfoon en praatte de wedstrijdonderdelen aan elkaar. Zo werden deelnemers en publiek op de hoogte gehouden van nieuwsfeitjes over deze wedstrijd. Het publiek genoot van een gezellige en sportieve dag.
Verschillende deelnemers spraken hun complimenten uit over de organisatie van dit evenement. De triatlonorganisatie dankt Het Elderink, PAX, Herwers Groep, He-Keij, E.H.B.O. Hengelo, sponsoren T2 Ontwikkeling, BtS-metaalservice, Easy Running, Y-Sign, Café Jansen, bestuur Stichting Triathlon Hengelo en alle vrijwilligers.

Uitslagen
De individuele series van de kwart triatlon: 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Er kwamen 114 kwart triatlondeelnemers aan de start. De beste drie: Marco Muller uit Holten finishtijd 01:49:03.73, Marcel Gierman uit Zevenaar 01:50:11.85, Koen Rutjes uit Huissen 01:52:43.25. De achtste triatlon en de trio's moeten 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. De beste drie van de 165 achtste triatlondeelnemers: Joost Somsen uit Eibergen finishtijd 00:59:10.63, Rob Elburg uit Zutphen 00:59:32.39, Bram Ottenhof uit Arnhem 00:59:39.84. De beste drie van zeven teams triatlontrio: WeustenenkTeam Hengelo Gld. finishtijd 01:06:31.51, Snelle Jongens Deventer 01:07:02.37, BonSoree Lent 01:07:29.44.

De volgende editie van de triatlon wordt gehouden op 5 juni 2016.


www.triathlonhengelo.nl