Het bestuur van de Internationale FIM Rally v.l.n.r.: Bert Regelink, Gerard Versteege, Wouter Memelink en Gerard Hartman. Foto: Jan Hendriksen.
Het bestuur van de Internationale FIM Rally v.l.n.r.: Bert Regelink, Gerard Versteege, Wouter Memelink en Gerard Hartman. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Bernadet te Velthuis

Vordense Auto- en Motorclub gastheer voor duizend motorrijders

Ultieme uitdaging De Graafschaprijders

Vorden - De Vordense Auto- en Motorclub De Graafschaprijders staat eind juli voor haar grootste ultieme uitdaging in haar 65-jarige clubgeschiedenis. Men is namelijk gastheer voor maar liefst duizend motorrijders uit de gehele wereld. Vorden zal van 25 juli tot en met 31 juli worden 'overspoeld' met motorliefhebbers voor de jaarlijkse internationale FIM Rally die onder auspiciën van de Federation International Motocycliste nabij Kasteel Vorden plaatsvindt.

Deze 70e editie van de FIM Rally wordt extra kleur gegeven door een uitgebreid programma waarbij de VAMC De Graafschaprijders alles in het werk stelt om er een fantastisch evenement van te maken. Menigeen zal zich het FIM-Motocamp van 2006 nog herinneren. Naar aanleiding van dit uitstekende evenement, waarbij de jury uit Zwitserland de VAMC als excellente organisator bestempelde, komt dan nu de FIM-Rally naar Vorden.

Het gehele evenement vindt plaats op de evenementenweide nabij Kasteel Vorden. Hier zal de camping worden ingericht en de feesttent/secretariaat worden geplaatst. Aan de FIM Rally mag alleen worden deelgenomen per voorinschrijving onder goedkeuring van de motorbond van het betreffende land. De inschrijvingstermijn is nu gesloten.

De duizend motorrijders komen uit zo'n dertig landen naar Vorden waar ze een cultureel en toeristisch programma krijgen gepresenteerd. De VAMC heeft het evenement in 2012 aangevraagd bij de FIM in Genève en heeft hiervoor een aparte organisatiecommissie aangesteld bestaande uit Bert Regelink, Wouter Memelink, Gerard Versteege en Gerard Hartman.

Zij worden ondersteund door een viertal commissies met hun specifieke deeltaken en natuurlijk de ruim 120 vrijwilligers die de VAMC een warm hart toedragen.

Voorzitter Bert Regelink van de organisatiecommissie: "De FIM is vergelijkbaar met de FIFA (voetbal) maar dan voor de motorsport. De wereldbond houdt zich ook bezig met accommodaties, veiligheid en milieu, dit natuurlijk in relatie tot motorsportactiviteiten." Naast de sportactiviteiten kent de FIM ook een toerafdeling, bekend onder de afkorting CTL, voorheen CM." Leden van de organisatiecommissie namen stuk voor stuk deel aan diverse FIM Rally's. "We zijn al in alle windstreken van Europa geweest", zo verklaart secretaris Wouter Memelink. Bert Regelink:

"Tijdens de Rally in Vorden delen de duizend deelnemers hun passie voor motorfietsen en natuurlijk hun ervaringen. Elke volgende (jaarlijkse) rally wordt gehouden in een ander land. Dit wordt gedaan om de deelnemers elke keer weer kennis te laten maken met de lokale cultuur, geschiedenis en folklore. Het organiseren van de Rally wordt gezien als een grote eer voor het gastland en haar locatie."

Geschiedenis
Vorden - De eerste experimentele toerrally werd gehouden in 1935 in Brussel. De eerste officiële FIM Rally werd gehouden in 1936 in Berlijn. Er waren honderd deelnemers uit elf verschillende landen.


Achterhoek Buideltjes van maximaal 500 euro beschikbaar

Streekfonds Achterhoek opgericht

Regio - Streekfonds Achterhoek is opgericht en het bestuur van de stichting wil dat breed kenbaar maken door eenmalig kleine subsidiebedragen beschikbaar te stellen voor aantrekkelijke en aansprekende projecten of activiteiten. Er zijn elf Achterhoek Buideltjes beschikbaar van maximaal 500 euro.

Dat bedrag kan niet meer zijn dan vijftig procent van de werkelijk gemaakte kosten. Voor deze actie geldt een vereenvoudigde aanvraagprocedure. Indienen van de project- of activiteit-voorstellen kan gedurende de hele maand juni. Het bestuur maakt de keuze welke voorstellen worden gehonoreerd. Het algemeen doel van de Stichting Streekfonds Achterhoek is het verwerven en beheren van fondsen voor het Streekfonds Achterhoek en ze kan daaruit gelden beschikbaar stellen ten behoeve van duurzame projecten en activiteiten die de Achterhoek versterken. Het gaat dan om projecten en activiteiten die niet of slechts gedeeltelijk door gangbare middelen bekostigd kunnen worden. Of projecten en activiteiten die naast eigen financiering zonder bijdrage als cofinanciering vanuit het Streekfonds niet van de grond zouden komen. Tot het werkgebied Achterhoek rekent de stichting elf gemeenten: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Zutphen. De doelgroep is breed, onder andere: stichtingen, verenigingen, bedrijven en personen, actief in de Achterhoek. Het is bedoeld voor niet-commerciële projecten of activiteiten op het gebied van onder andere natuur, cultuurhistorie, land- en tuinbouw, toerisme en leefbaarheid. Het bestuur van Stichting Streekfonds Achterhoek bestaat uit voorzitter Dick Looman, secretaris Jan Tiggeloven, penningmeester Henk Toonk en bestuurslid Rob Geerts.


www.streekfondsachterhoek.nl

Het bestuur van het Streekfonds Achterhoek.