IJzer in de etalage.
IJzer in de etalage. Foto: Bernadet te Velthuis

Vrijdag 12 juni – DRU Industriepark Ulft

IJzeren opening Gemaakt in Gelderland

Regio - Het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland gaat op vrijdag 12 juni van start op het DRU Industriepark in Ulft. Op deze historische locatie komen industrie, cultuur en erfgoed samen. Clemens Cornielje, commissaris van de Koning, opent het festival. Theo Soontiëns verzorgt in samenwerking met Theaterfabriek Gekkoo de openingsvoorstelling 'De vrolijke Hans'. Van 19.00 – 22.30 uur is er een bruisend publieksprogramma (toegang gratis) met onder andere muziek van de Zutphense formatie MoonYard. Ook gaat de interactieve Roadshow 'Hoe maakt u het?' in première.

IJzer in de etalage
De Achterhoek staat bekend om zijn rijke ijzergeschiedenis. Het thema van de opening is dan ook 'IJzer in de etalage'.

Festival over Gelderse maakindustrie

Bedrijven en kunstenaars uit de Achterhoek presenteren zich met optredens, demonstraties, bedrijfspresentaties, muziek, theater, kunst, film en streekproducten. Het wordt een ijzersterke opening en een feest voor de zintuigen. Het publieksprogramma is een fraaie weerspiegeling van het festival Gemaakt in Gelderland. Dit festival presenteert de Gelderse maakindustrie aan het grote publiek met veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Elke regio geeft er een eigen accent aan en schenkt aandacht aan de grote thema's uit de maakindustrie: ijzer, baksteen, textiel & mode, hout & meubels, papier en voedsel.

Maak het Mee
Het festival duurt van 12 juni t/m 20 september. Zo'n 200 deelnemers organiseren ruim 350 activiteiten verspreid over de hele provincie. De festivalorganisatie biedt een aantal extra's: het gratis Doeboek voor kinderen, de Online Quiz (junior en senior-versie), de Mini-movie wedstrijd voor jongeren, de interactieve Roadshow, een serie Spot op- dagen over een thema uit de maakindustrie, muziektheater 'Het Geluid van', de IJzersterke opening in Ulft op 12 juni en de Smakelijke afsluiting in Tiel tijdens het Fruitcorso op 19 en 20 september.
Bekijk het complete festivalprogramma op de website.


www.gemaaktingelderland.nl

Afbeelding