Veelzijdige expositie schilderijen en keramiek in de Kapel van Bronkhorst.
Veelzijdige expositie schilderijen en keramiek in de Kapel van Bronkhorst.

Expositie in Kapel Bronkhorst

Kleurrijke schilderijen en keramiek

Bronkhorst - Marga Zweers en Ina Bijvank met schilderijen en Jolanda Nabben met keramiek exposeren samen in de Kapel te Bronkhorst van zaterdag 13 t/m vrijdag 19 juni. Op zondagmiddag 14 juni wordt de expositie opgeluisterd door een trombone concert van 14.00 - 16.00 uur. Elke dag van 11.00 – 17.00 uur is de expositie te bekijken.

Jolanda is in 1981 geboren in Venray (Limburg). In haar jeugd was ze veel aan het tekenen en schilderen. In het dagelijks leven staat Jolanda voor de klas. Ook organiseert ze kunstevenementen.

In haar vrije tijd is ze meestal in haar 'klei-hok' te vinden. Er ontstaan voornamelijk beelden van vrouwfiguren die sierlijk en tegelijk krachtig te noemen zijn. Kantmotieven vormen de rode draad in haar werk.

Marga is gaan schilderen in 2009 en volgt lessen bij Alma Noordermeer in haar atelier kunstburg in Doesburg.

Ze schildert met acrylverf en experimenteert met kleur en techniek. Ze beleeft er veel plezier aan en geniet ervan als andere mensen ook van haar schilderijen genieten.

Ina, van oorsprong afkomstig uit Bronkhorst, is al meerdere jaren actief bezig met schilderkunst. Haar werk hangt vaak tussen realisme en abstract in, waarbij bloemen een favoriet onderwerp is.

De abstraherende manier van schilderen, waarbij gebruik wordt gemaakt van grote kwast en paletmes leveren kleurrijke en levendige schilderijen op.

Door het volgen van schilderles ontwikkelt ze nieuwe technieken en is het voor haar een voortdurende uitdaging om te experimenteren met kleuren en onderwerpen.


www.galeriebronkhorst.nl