Deelnemers genieten op heen- en terugreis al van mooie landschappen

UVV bustocht naar de Orchideeën Hoeve

Hengelo - Op donderdag 11 juni vertrok de UVV afdeling Hengelo met een bus om een dagtocht naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest te maken. Het was een prachtige dag, met schitterend weer en een lekkere temperatuur.

De bus vertrok richting Zutphen om zo langs de oude Hanzesteden Zutphen, Deventer en Zwolle richting de polder te gaan. De bomen en bloemen zijn nu prachtig, veel kleurschakeringen, een lust om naar te kijken. De weilanden en de akkers laten zich ook van hun mooie kant zien.
Bij de Orchideeën Hoeve aangekomen genoten de leden eerst van een heerlijke lunch. Daarna kon een ieder op eigen gelegenheid het prachtig aangelegde Amazone regenwoud met de mooiste bloemen en vissen bewonderen.

Orchideeën, vlinders en papegaaitjes

De kassen met prachtige orchideeën en de vlindertuin waar de mooiste vlinders in schitterende kleuren rondfladderen. Een unieke belevenis in de Lorituin met de kleurrijke papegaaitjes die voorzichtig op iemands arm of schouder gaan zitten om zich tegoed te doen van het lekkere voer uit de bakjes.
Voor ze weer met de bus vertrokken, werden ze nog getrakteerd op koffie met heerlijk gebak.
De terugreis ging richting Emmeloord door de polder met zijn mooie boerderijen en grote velden met gewassen. In de verte lag Urk en zo verlieten ze de Noordoostpolder om via de Flevopolder bij Elburg weer op het vaste land te komen. Een mooie tocht door de Veluwe, om zo weer in de Achterhoek terug te keren, waar de chauffeur het gezelschap weer veilig in Hengelo bracht. De UVV kan terug zien op een zeer geslaagde dagtocht.