Opening door Graafschapspelers Ted van de Pavert en Hidde Jurjus

Vernieuwde Koen Kampioen route

Hengelo - Op zondag 12 juli organiseert Camping Kom-es-an in samenwerking met Stichting Achterhoek Toerisme 'Koen Kampioendag' met een spectaculaire opening van de vernieuwde Koen Kampioen route en uiteraard veel sportiviteit.

De vernieuwde kinderroute, die verhuisd is van boerderij 't Riefel naar Camping Kom-es-an, zal op deze middag worden geopend door Graafschapspelers Ted van de Pavert en Hidde Jurjus. Ook zal Martijn Meerdink Voetbalschool / Clinics een voetbalclinic geven voor de aanwezige kinderen. De officiële opening van de nieuwe Koen Kampioen route is om 14.00 uur met aansluitend Koen Kampioen voetbalspellen en de voetbalclinic. Het programma duurt tot 16.30 uur. Kinderen en hun ouders zijn deze middag van harte welkom aan de Handwijzersdijk 4 in Hengelo.
De Koen Kampioen route is gebaseerd op de succesvolle Koen Kampioen kinderboekenserie van schrijver Fred Diks, waarvan inmiddels al 400.000 boeken zijn verkocht. De Koen Kampioen kinderroute heeft niet alleen een nieuwe locatie gekregen, maar is ook in een digitaal jasje gestoken. De route kan straks volledig genavigeerd via de smartphone (Abellife app) gelopen worden. Voor de sportieve opdrachten onderweg hebben deelnemers een sporttas met attributen nodig, verkrijgbaar bij de receptie van Camping Kom-es-an. Via de app krijgen ze onderweg ook nog leuke natuurweetjes en gekke voetbalfeitjes. De Koen Kampioen route is één van de vijf kinderroutes in de gemeente Bronckhorst die op dit moment vernieuwd worden. Dankzij een financiële bijdrage en de inzet van betrokken ondernemers, toeristische platforms, de gemeente Bronckhorst en Stichting Achterhoek Toerisme ondergaan ook de Smoks Hanne tocht (Zelhem), Expeditie Bronckhorst (Vorden), In de Sporen van Berend (Vorden) en Kabouterpad Jena (Hummelo) een ware metamorfose. De vernieuwde kinderroutes zijn vanaf medio juli verkrijgbaar via VVV en Toeristische Informatie Punten in Bronckhorst.