Zwemspeldag in het Burg. Kruijffbad Steenderen.
Zwemspeldag in het Burg. Kruijffbad Steenderen. Foto: Liesbeth Oukes

Zwemspeldag scholen Steenderen

Mooi weer, sportieve spellen en plezier

Steenderen - Bovenbouwleerlingen van de basisscholen De Akker, De Rank, St. Joannes, St. Martinus en De Steenuil genoten van de jaarlijkse zwemspeldag in het Burgemeester Kruijffbad. Een mooie dag met overwegend een lekker zonnetje. De schoolkinderen kwamen op de fiets en hadden er zin in.

Alle kinderen werden ingedeeld in twaalf groepen herverdeeld. Voor elk spel was acht minuten de tijd gereserveerd.

Maar liefst twaalf activiteiten stonden op het programma, waarvan zes in het bad plaatsvonden en zes rond het bad en op de speelweide.

Het gezellig sportieve programma bestond uit onder andere T-shirt verwisselen, blokjesestafette waarbij onder poortjes door gedoken moest worden, duiken door een grote band, ringen opduiken, een skippybal estafette, een quiz en een raadspel.

Het vlot bouwen waarbij de hele groep erop moest passen, zorgde voor hilarische momenten als kids nog net met een voet het vlot bij elkaar wilden houden. Ook chips eten bij Holle Bolle Gijs bleek populair.

Het weer werkte gelukkig mee, de temperatuur was prima. Tussen de spellen door werd door de microfoon gemeld als het tijd was om te wisselen. Voor het makkelijkste en het lekkerste spel gingen de groepen even goed zitten: het pauze-ijsje eten in de loungehoek.


www.zwembadsteenderen.nl