Fiat 500 liefhebbers maken een stop bij de Fiat 500 clubshop.
Fiat 500 liefhebbers maken een stop bij de Fiat 500 clubshop. Foto: Liesbeth Oukes

'Bende van de Achterhoek' organiseert Fiat 500 weekend

Intermezzo VII: 26-28 juni

Borculo/Steenderen - Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juni wordt het zevende kampeerweekend georganiseerd voor en door leden van de Fiat 500 club Nederland. De kampeerlocatie, waar alles begon, is Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo. Zaterdag 27 juni rijden rond de 100 Fiat 500 clubleden met hun auto's de Achterhoekse toerrit Intermezzo VII.

De Fiat 500 club Nederland werd op 24 mei 1980 opgericht door een aantal fanatieke Fiat 500 rijders. De vereniging telt 1700 leden uit heel Nederland, maar ook ver daarbuiten. Allemaal mensen die de Fiat 500 een warm hart toedragen. De club wil het plezier beleven aan de gezamenlijke hobby van de leden, namelijk het rijden en onderhouden van de Fiat 500, bevorderen. Jaarlijks worden verschillende evenementen georganiseerd, zoals ritten, beurzen, en technische dagen.

Jos Dekker uit Ruurlo is al ruim dertig jaar fanatiek lid van de Fiat 500 Club Nederland. Hij maakte van zijn hobby zijn beroep en verhandelt en restaureert de 'rugzakjes'. Hij maakt deel uit van 'De bende uit de Achterhoek', verder bestaand uit Erik, Frans, Johan, Josien, Leonoor, Maria, Marion, Marijke, Niko en Roland. Zij organiseren het kampeertreffen Intermezzo VII.

Vrijdag 26 juni kunnen de liefhebbers zich melden bij het Buitencentrum in Borculo om te genieten van een leuk kampeerweekend.

Zaterdag 27 juni staat de Achterhoekse toerrit op het programma. Een rit van ongeveer 76 kilometer, met onderweg 's morgens een koffiestop bij Geschenkenhuis Beuseker/de Fiat500clubshop. Bij clubshopkeeper Ans Beuseker kunnen de 500 rijders voor allerlei leuke en handige artikelen even binnenkijken. Miniaturen, sleutelhangers, handbeschilderde klompen, glaswerk en porselein, shirts etc. zijn er te vinden. De lunch wordt genoten bij Urtica de Vijfsprong.

Die avond wordt gezamenlijk gegeten, waarna Kees de Jeu zijn verzameling foto's van auto's zal laten zien. In kringen van oldtimerliefhebbers is deze Borculoƫr landelijk bekend om deze unieke collectie foto's, waarvan hij ruim een kwart zelf maakte.

Zondagmorgen staat een gezamenlijk ontbijt op het programma.

De rit is deze ochtend kort en voert naar Borculo, waar de Fiatjes te bewonderen zullen zijn bij het Brandstoffenfestival, een jaarlijks evenement met diverse bijzondere voertuigen.

Uiteraard is het ook mogelijk om alleen zaterdag de 27e deel te nemen aan de rit (eventueel samen met het aansluitende diner). Punt van vertrek is Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51 7271 RS te Borculo.


www.fiat500club.nl
www.beuseker.nl/clubshop