Familie Geurtzen in het Geurtzenplantsoen.
Familie Geurtzen in het Geurtzenplantsoen. Foto: Willy Hermans

Plantsoen vernoemd naar Meester Geurtzen

Straatnaambord: Geurtzenplantsoen

Hengelo - Slechts zelden wordt in Hengelo een straatnaam naar een persoon vernoemd. Meester Wim Geurtzen (1918-2000) viel deze eer zaterdag wel te beurt. Het park waar ook het oorlogsmonument staat heet voortaan Geurtzenplantsoen.

In het bijzijn van wethouder Paul Seesing en de familie bevestigde kleinzoon Bas Siebelink het straatnaambord in het centrum van Hengelo op de hoek van Raadhuisstraat, Kerkstraat en Regelinkstraat.

Meester Wim Geurtzen                        (1918-2000)

Wim Geurtzen heeft in de 20e eeuw veel betekend voor Hengelo. Van 1945 tot 1979 was hij verbonden aan de r.k. lagere school, die dit jaar het 100-jarig bestaan viert. Vanaf 1950 was hij hoofd van de school.

Naast zijn werk en zijn gezin had hij een bijna onvoorstelbaar aantal nevenfuncties.

De bekendste was wel die als secretaris/penningmeester en voorzitter van de V & AV Pax.
Daarnaast was hij lid, bestuurslid en/of voorzitter bij St. Caecilia (later Hengelo's Gemengd Koor), Stichting Zwembad, Hamove, tennisvereniging 't Elderink, KVP Hengelo en Kring Aalten, Oranjecomité, St. Lebuinus Zutphen.

Bij diverse verenigingen of stichtingen was hij betrokken bij de oprichting. Verder zong hij in het kerkkoor en was jeugdleider, volkszangleider, correspondent, bibliothecaris, toeziend voogd en voorzitter van meerdere comités.

Weinigen zullen kunnen bogen op zo'n enorme staat van dienst.
Vanwege zijn vele verdiensten voor Hengelo en in het verenigingsleven werd hij in 1979 onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.