The Cool Trick bij Live@Ideaal.
The Cool Trick bij Live@Ideaal.

Woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden

The Cool Trick bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 1 juli staat de band 'The Cool Trick' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

The Cool Trick is een drie-koppige 'Punk 'n' Roll' band uit Neede, bestaande uit Teun Brugman (bas), Jasper Manuel (drums) en Tommy Markerink (gitaar/zang). De band werd in 2013 opgericht om eigen muziek te maken, nadat de drie muzikanten in de jaren ervoor ervaring hadden opgedaan bij verschillende andere bands. Er wordt gemeld dat er zelfs al belangstelling uit het buitenland is en van Tommy Markerink en z'n muzikale makkers mag het. Twee van de bandleden hebben de Herman Brood Academie gedaan en willen dus eigenlijk wel beroeps worden.

"Het zou wel te gek zijn als we er nog meer van horen, maar voorlopig verwachten we er maar niet te veel van", aldus Tommy, die bekend werd met The Ramclones, een Ramones-coverband waarmee hij samen met drummer Jasper Manuel 6 jaar op de planken stond. Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via de website.

Bands en artiesten die ook live willen komen spelen in het programma, kunnen een mail sturen. Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


Live@Ideaal.org
www.ideaal.org


Op 26 juni Kledingbeurs van 10.00 tot 13.00 uur open

Winkelen bij Kledingbank Zelhem

Zelhem - Op zaterdag 26 juni is de Kledingbeurs van 10.00 tot 13.00 uur open. Mensen kunt dan kleding, schoenen, linnen en beddengoed komen halen, kopen en brengen. Bij het brengen van kleding vraagt de organisatie wel om alles schoon aan te leveren en binnen af te geven. Voor wie kleding komt halen of kopen, is het handig om een eigen plastic tas mee te brengen.

De kledingbank is voor iedereen toegankelijk. Klanten van de voedselbank kunnen de kleding gratis meenemen als zij een bon of recent bewijs van inschrijving bij de voedselbank tonen. Ook mensen met een laag inkomen zijn welkom. Zij betalen voor een kledingstuk maar € 1,-- (In juni loopt er een vakantieactie en kost de kleding zelfs maar € 0,50). Hebben mensen een ruimer inkomen dan kunnen ze ook kopen. De organisatie verwacht dan een iets ruimere betaling.
De Kledingbank is er niet om geld te verdienen, maar om mensen te ondersteunen die het, in deze schrale tijd, financieel moeilijk hebben. Het geld dat binnen komt door de verkoop gaat weer naar de voedselbank, waar dan weer mensen worden geholpen.
Er is kleding voor alle leeftijden en gelegenheden. De zeven vrijwilligers van de Kledingbank sorteren de kleding op verkoopbaarheid. Dus alleen verkoopbare kleding, die er goed uitziet en schoon is, wordt opgehangen. De restkleding gaat in de kledingcontainer van Humana en ook daarmee worden weer mensen geholpen. Er is helaas geen ruimte om dekens en kussens in te nemen. Dekbedden zijn nog wel welkom, als ze schoon en heel zijn.

De vrijwilliger helpen graag bij het zoeken naar geschikte kleding. Naast de laatste zaterdag van de maand is de Kledingbank ook iedere dinsdagmiddag open van 13.00 tot 14.30 uur open. De Kledingbank is van 27 juli tot en met 17 augustus gesloten in verband met vakantie.
De Kledingbank is aan de Johannes Vermeerstraat in Zelhem, in de voormalige Schildersoordschool.


Stichting Achterhoek weer Mooi (StAM)

Knotelzen Meuhoek op kaart vastgelegd

Halle - Maandagmiddag 22 juni passeerde in het gemeentehuis van Bronckhorst een unieke akte. Deze heeft te maken met een kwalitatieve verplichting om het knotelzenlandschap in de Meuhoek toekomstbestendig te maken. Het is met name bijzonder omdat de bijdragen die hiervoor overeengekomen zijn, afkomstig zijn van een particulier fonds.

De Stichting Achterhoek weer Mooi heeft zowel grondeigenaren als de geldverstrekker bereid gevonden om hierover concrete afspraken te maken. Volgens de betrokkenen zijn er niet of nauwelijks vergelijkbare voorbeelden, waarin de kwalitatieve verplichting op deze wijze gestalte krijgt.
Dit traject is tot stand gekomen met behulp vanuit het gebied zelf en met medewerking van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, de gemeente Bronckhorst en ANV 't Onderholt. De Stichting Achterhoek weer Mooi (StAM) heeft samen met deze partijen en met hulp van de notaris het voorbereidende werk verricht. Wethouder Engels geeft aan dat het ook voor de gemeente Bronckhorst een uniek moment is, dat deze langdurige publiek-private samenwerking onderstreept. Voorzitter Van den Berg van de stichting Achterhoek weer Mooi memoreert aan het vrijwilligerswerk dat onze 'StAMgasten' graag doen voor de landschapsmonumenten en de instandhouding van een fraai en streekeigen Achterhoeks cultuurlandschap.
De kwalitatieve verplichting houdt in dat de knotelzen in de Meuhoek op kaart vastgelegd zijn. Vanwege het grondbeslag en het onderhoudswerk is het reëel om een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren, waardoor de grondeigenaar niet alleen de lasten maar ook de lusten ervan heeft. Bij het kleinschaliger boeren in het verleden werden ze geaccepteerd en werd het hout gebruikt als brandhout en soms als geriefhout. Maar een grondgebruiker die nu wat grootschaliger boert, ondervindt wel enige hinder van de opstanden op de perceelranden. De grondeigenaren ontvangen daarom gedurende lange tijd een jaarlijkse vergoeding voor een mooi en toekomstbestendig knotelzenlandschap in de Meuhoek. De 3000 elzen die hier geteld zijn, vormen niet voor niets een waardig landschapsmonument.


www.achterhoekweermooi.nl