Gildevoorzitter John Rondeel feliciteert de nieuwe schutterskoning Theo Scholten
Gildevoorzitter John Rondeel feliciteert de nieuwe schutterskoning Theo Scholten Foto: Willy Hermans

Het 355ste schot was raak

Theo Scholten schutterskoning Keijenborg

Keijenborg - Maandagmorgen 22 juni streden rond 220 schutters om Vincent Melgers af te lossen als koning. Na de vaandelhulde door schuttersgilde St. Jan bij Dorpshuis De Horst hield voorzitter John Rondeel een welkomstwoord en kon het vogelschieten beginnen, net als vorig jaar op het kermisterrein naast de grote tent.

Daar konden de liefhebbers zich ook vermaken met het vogelknuppelen en jeugdschieten. Burgemeester Helmi Huijbregts mocht het eerste schot lossen. Als Brabantse was ze wel bekend met schuttersgilden, maar de traditie van het vogelschieten kende ze niet.

Vogelschieten ging door ondanks stromende regen

Na haar mochten de koning, de keizer, de ereleden en de aangemelde schutters. Theo Melgers lukte het al snel de kop eraf te schieten, waarmee hij tot grote hilariteit startkabels van Auto Kemp won.
In de derde ronde vlogen in de stromende regen al snel de stukken eraf en werd het spannend. Bij de 355ste schot was het raak. Het lukte Theo Scholten de vogel onder groot gejuich naar beneden te halen.

De feestvreugde was groot. Na alle felicitaties op de vogelwei volgden de al net zo traditionele rondgang, vaandelhulde en prijsuitreiking en kon Keijenborg verder met de laatste dag van de kermis.

Knuppelkoningin werd Bernadette Tankink.


www.kermiskeijenborg.nl