Stichting Litania gepromoot tijdens wandelvierdaagse in Vorden.
Stichting Litania gepromoot tijdens wandelvierdaagse in Vorden. Foto: Willy Hermans

Samenwerking Stichting Litania met Cool Nature Park de Bleijke

Promotie tijdens wandelvierdaagse Vorden

Vorden - Van 8 juni t/m 11 juni werd in Vorden weer de jaarlijkse wandelvierdaagse georganiseerd door Voetbalvereniging Vorden. Stichting Litania werd benaderd door de voetbalvereniging met de vraag of zij tijdens het evenement hun stichting wil promoten. V.v. Vorden vindt het erg belangrijk dat ieder kind meetelt met of zonder beperking en kwam zo bij Litania uit.

Stichting Litania heeft deze kans met beide handen aangepakt. Elke avond liepen er een aantal kinderen en vrijwilligers mee in T-shirts van de stichting en er stonden een aantal vrijwilligers van de stichting bij de stempelpost.

Op de laatste avond 11 juni is er kosteloos een tent opgezet door Dutch PC uit Vorden, met daarin foldermateriaal van de stichting en bedrijven die in het verleden de stichting geholpen hebben. Petra Blom heeft op de laatste avond een PowerPoint presentatie gegeven over wat de stichting inhoudt. Ook heeft er tijdens de intocht een collecte plaatsgevonden voor Stichting Litania, waarvan de opbrengst € 275 was. Uiteraard is de stichting hier erg blij mee en bedanken zij iedereen voor hun gift.

Naast deze collecte krijgt de stichting nog een donatie van de ijssalons in Vorden. De opbrengst van die donatie is op het moment van schrijven nog niet bekend. Stichting Litania wil Voetbalvereniging Vorden heel hartelijk bedanken voor de kans die ze hebben gekregen om de stichting te promoten en hoopt mede hierdoor weer veel kinderen te kunnen helpen.

Sinds kort is Stichting Litania een samenwerkingsverband aangegaan met het Cool Nature Park De Bleijke in Hengelo. Stichting Litania en het Cool Nature Park zorgen ervoor dat leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs de Lans in Brummen kunnen participeren in de maatschappij. Deze leerlingen helpen mee met het onderhoud van het Cool Nature Park en bespreken naderhand in één van de winkels van de stichting hoe het gegaan is. Na een kop koffie of thee worden ze door Stichting Litania weer naar school gebracht.

Ook wil het Cool Nature Park het park toegankelijker maken voor minder valide kinderen/personen, zodat zij ook gebruik kunnen maken van het park. Er was onder andere een wens om een mooie aangepaste picknicktafel in het park te plaatsen. Stichting Litania heeft de materialen die daarvoor nodig zijn betaald en een vrijwilliger van het Cool Nature Park gaat deze picknicktafel maken.

Tot slot wil de stichting Antoon Winters, Annelies Schröder en Jos Roordink heel hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van hun winkelpanden. Ook alle vrijwilligers die wekelijks Litania's Charityshop, Litania's Blijheid en sinds kort ook Litania's Glimlach aan de Stoven in Zutphen draaiende houden heel erg bedankt voor de inzet!
Daarnaast alle klanten die zo enthousiast spullen in komen brengen of iets in de winkel kopen, heel hartelijk bedankt. Zij zijn ook erg dankbaar dat we kosteloos verschillende waardebonnen van bedrijven mogen verloten in de winkels en zo weer meer naamsbekendheid krijgen. Zonder al deze hulp kan stichting Litania niet zo'n succes worden als het nu is!

Wie een kind heeft met een beperking, of iemand kent die een kind met een beperking heeft en hij/zij heeft iets nodig wat niet vergoed wordt, kan bij de stichting een aanvraag doen. Zij kijken dan of de aanvraag haalbaar is. Meer informatie in één van de winkels, kijk op de website of volg ze via Facebook onder Stichting Litania.


www.stichting-litania.nl