Prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd.
Prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd.

Hessentour

Tour de France beleven

Drempt - Het is de wedstrijd voor de Tour de France liefhebbers uit de regio. Op zaterdag 4 juli start de Tour de France in Utrecht. Al ruim twintig jaar wordt in Drempt de Hessentour georganiseerd waarbij er weer volop kans is op prijzen door klassementen en truidragers van de Tour de France goed te voorspellen.

Het spel werd al jaren gehouden onder de noemer Tour de Drempt. Sinds een paar jaar is de naam verandert in Hessentour zodat ook de fiets-tour liefhebbers uit de regio tegenwoordig deelnemen. Ook mogen er twee jokers worden ingezet tijdens deze tour die dubbele punten opleveren. Het zal niet verbazen dat het tot op het laatste moment nog spannend is wie dit jaar de Hessentour zal winnen. Vorig jaar bleek de winnaar toch nog niet de uiteindelijke winnaar door een verkeerde eindklassement voorspelling. Een deelnameformulier kost 5 euro.
De Hessentour start op zondag 5 juli zodat een ieder ruim de tijd heeft om te kijken welke renners er in vorm zijn, om dan vervolgens een eigen favoriete lijst samen te stellen en door te geven.
Tot uiterlijk zondag 15.00 uur kunnen inschrijfformulieren ingeleverd worden op de adressen die op de website vermeld staan. Kijk op de website voor informatie over deelnemen aan het spel, hoe deelnemers aan een deelnameformulier kunnen komen, benieuwd zijn naar de standen die dagelijks ververst worden of de spelregels. Mochten er dan nog vragen zijn, bel dan met H. Veeneman, (0313) 477062.


home.online.nl/lbouwmeister


Nieuwe voorzitter Monique Bergman

Prijzen ballonnenwedstrijd

Hengelo - Dinsdag 16 juni heeft het Oranje Comité Koningsdag 2015 afgesloten. Tijdens deze bijeenkomst hebben we afscheid genomen van bestuurslid Wim Heesen en voorzitter Jaap van Gijssel. Zij werden bedankt voor hun inzet voor het Oranje Comité. Jaap heeft zich ruim 22 jaar ingezet voor het Comité en heeft nu het voorzitterschap overgedragen aan Monique Bergman.

Monique mocht meteen aan het werk om de prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd hun prijs te overhandigen. De kinderen hebben inmiddels iets mooi's uitgezocht bij de Hema. De 1e plaats ging naar Fien Arendsen. Haar ballon heeft meer dan 300 km afgelegd en is bijna in Denemarken terecht gekomen. De 2e plaats was voor Bram Oosterbaan en de 3e plaats voor Jop Jansen.
De prijzen werden uitgereikt bij de Koningslinde in park De Bleijke.
Namens het Oranje Comité feliciteren we de 3 prijswinnaars met hun gewonnen prijs!


Collecte bestemd voor onderzoek, voorlichting en vakantie

Opbrengst Epilepsiefonds

Bronckhorst - De collecte van het Epilepsiefonds heeft in Baak € 285,13 opgebracht, in Toldijk € 535,90. Steenderen bracht € 1020,44 bij elkaar en Olburgen/Rha €166,06. In Wichmond/Vierakker leverde de collecte € 356,43 op, totaal € 2.363,96.

De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, het organiseren van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

Van 8 tot en met 13 juni gingen in heel Nederland ruim 30.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor het Epilepsiefonds. Geld voor de epilepsiebestrijding is hard nodig. Wie de collectant heeft gemist, kan een bijdrage overmaken op giro 222111 (IBAN: NL83 INGB 0000 2221 11) ten name van het Epilepsiefonds te Houten of sms EPILEPSIE naar 4333 voor een eenmalige gift van € 2.

Het Epilepsiefonds bedankt alle collectevrijwilligers en iedereen die heeft gegeven aan de collectant.


Didam, (Nieuw)Wehl, Hoog en Laag Keppel, Hummelo

Tuinenweekend 4+5 juli

Regio - Op 4 en 5 juli organiseert Groei & Bloei Doetinchem en omgeving een Open Tuinenweekend.

De uitgezette fietsroute, zo'n 34 kilometer leidt de deelnemers langs elf tuinen die speciaal voor deze gelegenheid zijn opengesteld. Er zijn tuinen in Wehl, Didam, Nieuw Wehl, Hoog Keppel, Laag Keppel en Hummelo te bezichtigen. De route is ook met de auto te rijden. De route starten kan zowel op zaterdag 4 juli als op 5 juli, tussen 11.00 uur en 14.00 uur op de parkeerplaats van de oude school de Timpaan, aan de Keppelseweg in Wehl.
Deze route is voor leden van Groei & Bloei gratis en voor niet leden is de prijs 2,50 euro. Zie voor meer informatie de website.


www.doetinchem.groei.nl