P.R.A. rijder Jochem van den Hoek. Foto: Henk Teerink.
P.R.A. rijder Jochem van den Hoek. Foto: Henk Teerink. Foto: Henk Teerink

Performance Racing Achterhoek doet

goede zaken in Oostende

Oostende - In het weekend van 20 en 21 juni werd in de Belgische kustplaats Oostende de derde wedstrijd voor het Internationale Road Racing Championship (I.R.R.C.) verreden. Het Performance Racing Achterhoek (P.R.A.) deed goede zaken voor het kampioenschap. Joey den Besten en Jochem van den Hoek die voor het P.R.A. rijden gingen niet met lege handen naar huis. Ook Johan Fredriks, lid van de Hamove, deed het uitstekend.

De heren reden afgelopen zondag twee races voor het kampioenschap. Joey den Besten uitkomend in de I.R.R.C. supersport klasse moest in de eerste race nog wakker worden leek het wel. Hij had een niet al te beste start maar het lukte hem toch om mee te strijden voor een plaats in de top vijf. De Belgische rijder Laurent Hoffman was heer en meester in de eerste race, die hij dan ook winnend afsloot. De tweede plaats ging naar de Tsjech Marek Cerveny die de Belg Geoffrey Vandencandelaere van zich af wist te houden.

Den Besten pakte na een goede race een prachtige vierde plaats achter het genoemde drietal. De tweede race werd door Cerveny gewonnen. Den Besten die in het begin van de race op een vijfde plaats lag, kwam steeds meer in zijn ritme. Na driekwart van de race zette hij aan en passeerde de een na de ander. In de laatste ronde passeerde hij Vandencandelaere op een prachtige manier en pakte hem de tweede plaats af. De Belg was desondanks tevreden met de derde plaats.
Succes was er ook voor Johan Fredriks en Jochem van den Hoek in het I.R.R.C. superbike kampioenschap.

Johan Fredriks pakte een mooie tweede plaats in de eerste race en een vijfde plek was zijn deel in de tweede race. Jochem van den Hoek begint steeds meer plezier te beleven aan de Kawasaki van het P.R.A. team. Van den Hoek deed goede zaken voor het klassement met een vijfde en achtste plek. Hij haalde daarmee vele punten binnen voor het kampioenschap. Het gehele team was dolblij met de behaalde resultaten van de coureurs en de vele supporters uit de gemeente Bronckhorst vierden samen met het team een feestje na afloop.
Beide races in de I.R.R.C. superbike werden gewonnen door de Belgische specialist Sebastian Le Grelle. Didier Grams uit Duitsland, een van de kanshebbers voor de titel, ging er in de eerste race hard af maar kon toch deelnemen aan de tweede race waarin hij derde werd.


www.performanceracing.nl