Arjen Schutten reikt prijzen uit van de Land- en Tuinbouwbeurs in Zelhem.
Arjen Schutten reikt prijzen uit van de Land- en Tuinbouwbeurs in Zelhem.

Prijzen uitgereikt door Alfa Accountants en Adviseurs

Zelhem - Tijdens de Land- en Tuinbouwbeurs in Zelhem kon iedere bezoeker op de stand van Alfa Accountants en Adviseurs meedoen aan een prijsvraag: 'Raad hoe groot de Alfa veestapel is'.

Vele bezoekers hebben serieus geteld of een gokje gewaagd. Het exacte aantal werd maar liefst drie keer goed geraden. Daarom zijn de prijzen verloot onder deze winnaars. Afgelopen week kwamen de prijswinnaars naar het Alfa pand aan de Ericaweg 11 te Zelhem. Daar kregen zij hun prijzen uitgereikt door Arjen Schutten, relatiemanager bij Alfa Accountants en Adviseurs.


Duivenberichten 27 juni

Bronckhorst - Uitslagen van de vluchten van de drie duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Vorden en PV Steeds Sneller Hengelo. Zaterdag 27 juni stond de midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne op het programma.

PV De Koerier Zelhem
Vanuit Chalons en Champagne werden door 16 liefhebbers in totaal 178 duiven ingezet. De eerste duif ging naar H. Wassink. De gemiddelde afstand tot Zelhem zat rond de 368 km. Het startschot klonk om 11.30 uur en met goed vertrek vanaf de losplaats begonnen de duiven aan hun terugreis. De snelste duif is geklokt om 16.21.13. De uitslag van de top 10: H. Wassink 1-9, J. Wassink 2-3, H. Niesink 4, S. Gemmink 5, W. Massen 6, A. Kamperman 7-10, F. Meijerman 8.
PV Vorden
Deze week de midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne, 380 kilometer vanaf Vorden. De snelheid kwam op 76 km/uur. Uitslag: Ashley Eykelkamp 1-5-7-9-10, P. Hendriks 2-6, H.B.M. Hoksbergen 3, Marc Tiemessen 4, Ria Luesink 8, D.J. Gotink 11-12.
PV Steeds Sneller Hengelo
Bij de uitslagen van Steeds Sneller worden de naam van de liefhebber, de AP/Mee en de plaatscijfers vermeld. AP/Mee geeft het Aantal duiven dat Prijs gevlogen hebben, met daarna het aantal duiven die de liefhebber Mee had voor de vlucht. Vervolgens staan deze plaatsen genoemd.
Zaterdag 27 juni stond de midfondvlucht op het programma met 78 duiven van 10 deelnemers vanuit Chalons en Champagne. Uitslag: L. Te Stroet (8/18) 1-2-3-7-8-9-10-13, R. Koers (6/10) 4-5-6-12-14-19, G. Kempers (4/12) 11-15-16-17, E. Koers (1/2) 18, J. Teunissen (1/8) 20.


Weevers verlegt focus

Vorden - Weevers verlegt de focus meer en meer van het product naar de klant. Het bedrijf investeert daarom in software om de orderstroom verder te automatiseren, in de uitbreiding van het aanbod online producten en diensten en in de afdeling Customer Service met een krachtig team Multi Media Adviseurs. De veranderingen hebben echter ook tot gevolg dat een aantal activiteiten op de afdeling Prepress (DTP, vormgeving en orderbegeleiding) worden afgestoten.

Daarmee gaan zestien arbeidsplaatsen verloren. Rob van Dijk bekleedt sinds 1 mei 2015 de functie van algemeen directeur nadat hij eerst een jaar als commercieel directeur werkzaam is geweest. De markt dwingt hem om de bakens te verzetten en zo de toekomst van het bedrijf te waarborgen.

Weevers heeft net als de hele grafische industrie te maken met stabilisering van de omzet en sterke prijsconcurrentie. "Het is daarom zaak om niet langer de pers of het printsysteem centraal te stellen, maar de klant."

Kracht van Multi Media Adviseurs
Om de veranderende markt goed te kunnen bedienen, zijn andere competenties van het personeel nodig. Rob van Dijk: "Daarom stellen we een krachtig team van Multi Media Adviseurs samen. Deze adviseurs adviseren bestaande klanten op het gebied van multimediale communicatieconcepten, inclusief het ontwerp en het implementeren van de producten." Werknemers die hun huidige baan verliezen, kunnen solliciteren op deze functie binnen de nieuw te vormen afdeling Customer Service.

Sneller en efficiƫnter drukwerk
De markt vraagt echter niet alleen om andere competenties van het personeel, ook de productie moet anders worden ingericht. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de verbetering van ICT-systemen om het productieproces van drukwerk sneller en efficiƫnter te laten verlopen. Tevens zal Weevers zich meer gaan specialiseren in verpakkingsdrukwerk.

Van Dijk: "Het drukwerk zal niet minder worden, maar de focus komt meer te liggen op verpakkingsdrukwerk en dan met name de kleine oplages (0 tot 250.000) in verschillende designs. De vraag naar deze producten neemt toe en wij hebben de benodigde machines en specialisten in huis."

In de Vordense vestiging van Weevers zal de productie gehuisvest blijven, terwijl Zutphen de creatieve broedplaats van het bedrijf zal zijn. Ook vanuit Lichtenvoorde blijft Weevers haar klanten voorzien van multimedia-advies.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Rob van Dijk, 06-52584991, r.vandijk@weevers.nl