Gaon Etten streek neer op Rhaobarg. Foto: Achterhoekfoto.nl.
Gaon Etten streek neer op Rhaobarg. Foto: Achterhoekfoto.nl. Foto: Achterhoekfoto.nl

Te gast bij Steve Gammage en zijn Yvonne van Brouwerij Rodenburg

Gaon Etten op Rhaobarg

Rha – Afgelopen vrijdag was de Gaon Etten karavaan neergestreken in Rha. Steve Gammage en zijn Yvonne van Brouwerij Rodenburg waren deze keer de gastheer en -vrouw voor dit pop-up restaurant in de Achterhoek.

Het concept is simpel, maar o zo gezellig. Een restaurant met gerechten uit de streek voor één avond op een bijzondere, onverwachte plek. Het gezelschap waar iemand mee gaat is bekend. De precieze locatie is pas een paar dagen van te voren bekend en verder is het één grote aangename verrassing! Bijvoorbeeld het menu dat samengesteld is uit streekproducten door de keukenbrigade onder leiding van René Klein. Het amusement tussen de gangen door en natuurlijk de disgenoten die wisselen, omdat iedereen na elke gang van plaats verandert.
En gezellig en verrassend was het zeker afgelopen vrijdag bij de brouwerij. Bij aankomst werden alle gasten welkom geheten door een zeer humoristische Frans. Velen kwamen uit de buurt, maar sommigen kwamen zelfs vanuit Grou of IJmuiden. Voor een heel aantal was de kennismaking met 'Gaon' voor de eerste keer, maar voor een tweetal dames was het de achttiende keer op rij dat zij aanschoven aan de dis. Allen ontvingen een Achterhoeks roseetje met de fijne naam Weerkomm'n. Na het startschot, dat bestond uit het doorprikken van een enorme ballon door Steve, konden de aanwezigen aan tafel. Waar Frans nog een microfoon nodig had om verstaanbaar de gasten welkom te heten, kon de chefkok zelf luid en duidelijk aan een ieder vertellen wat er uitgeserveerd werd en wie de streekproducenten waren. Nadat de tafelgenoten zich aan elkaar hadden voorgesteld konden ze gaan genieten van de starter en ondertussen boeiende gesprekken voeren.
Gezeten in de buitenlucht onder een grote tent met de muzikale klanken van Nieuw Leven en Jubal op de achtergrond en onder het genot van een Achterhoeks wijntje of een biertje uit de brouwerij werd er gezellig getafeld. En wie dan uitgerekend op deze dag jarig is, wordt toegezongen door honderd mensen en speelt de muziek speciaal voor jou alleen. Tussen de gangen door was er gelegenheid om te luisteren naar de ontstaansgeschiedenis van de brouwerij, deze te bezichtigen en vier van de vele bekroonde bieren te proeven aan de tap. Noodzaak bij het wisselen van plaats is wel dat ieder het eigen glas en servet (lees: rood geruite theedoek) meeneemt. Hierdoor leek het net of iedereen aan de afwas ging. Dit klusje liet men na de koffie toch maar voor het personeel om te klaren. Ze gingen wel naar huis met een 'metnemtoete' vol met informatie en lekkernijen van de leveranciers.