Vrouwen van Nu afdeling Steenderen.
Vrouwen van Nu afdeling Steenderen. Foto: Liesbeth Oukes

Vrouwen van Nu Steenderen

Frans tuin (kamer) feest

Steenderen - Donderdagavond 24 juni kwamen leden van Vrouwen van Nu, afdeling Steenderen bijeen om de eerste helft van hun verenigingsjaar af te sluiten met een tuinfeest. Door de onduidelijke weersverwachting, bleven de dames binnen.

Bestuurslid Wilma Aalderink had haar huiskamer gastvrij ingericht. Het thema voor dit jaar: Frankrijk. De dames werden alle van harte welkom geheten door de voorzitster Joyce Gebbink. Zij sprak de dames, gekleed in Franse stijl met baret, toe in het Frans De gasten kregen koffie of thee met lekkernijen.
Martje Eggens werd even in het zonnetje gezet, omdat zij het certificaat 'coach trainer' heeft behaald.

Het bleef genieten: op het buffet stonden heerlijke hapjes en verschillende vruchtensappen en rode en witte wijn en rosé. Tijdens deze avond werd een spel gespeeld, waarbij steeds zes dames elk drie sets kaarten moesten maken. Op de zes kaarten stond steeds de helft van een Frans product, zoals Franse kaas of Franse chansonniers.

Aan het einde van deze gezellige avond gaf de voorzitter aan Wilma Aalderink bloemen als dank voor de gastvrijheid.

Tijdens publieksavond speciale aandacht voor Pluto

Achterhoeks Planetarium

Toldijk - Vrijdagavond 10 juli wordt van 20.00 tot circa 21.30 uur een publieksavond georganiseerd bij het Achterhoeks Planetarium.

Aan de Hoogstraat 29 in Toldijk bevindt zich een uniek planetarium. Henk Olthof († 2010) bouwde hier een geheel eigen planetarium naar voorbeeld van het beroemde Eisinga Planetarium in Franeker. Heel bijzonder is ook het Aardglobe-stellarium.

Stap in een grote aardbol en in twee minuten tijd draait deze volledig rond voor een onvergetelijke wereldreis. Dan gaat het licht uit en verschijnt er een indrukwekkende sterrenhemel. Zelfs bij een bewolkte lucht kunnen belangstellenden in Toldijk dus toch sterren kijken!

Deze avond speciale aandacht voor Pluto waar op 14 juli de ruimtesonde New Horizons de dwergplaneet tot op 10.000 kilometer zal naderen.

Graag vooraf aanmelden wegens beperkte ruimte in de Aardbol. Voor entree en aanmelden zie website.


www.achterhoeksplanetarium.nl
info@achterhoeksplanetarium.nl


Afscheid CBS De Akker

Steenderen - Vrijdag 10 juli houdt CBS De Akker als school op te bestaan en gaat deze op in de nieuwe fusieschool in Steenderen, de Pannevogel. Op dinsdag 7 juli wordt afscheid genomen van CBS De Akker.
Die dag is er een programma voor de kinderen rondom het circus. Kinderen bereiden onder leiding van Schoolcircus een circusvoorstelling voor.

Kom 7 juli naar het circus De Akker met onder andere een act op de lange mat, een limboshow, een ballanceer-act, jongleren en nog meer. Tijd 15.30 uur.

Aansluitend kunnen mensen die dat willen nog een keer onder het genot van een hapje en een drankje de school bekijken en herinneringen ophalen. De allerlaatste afscheidsborrel van basisschool De Akker wordt gehouden van 16.45 - 18.00 uur.

Iedereen is van harte welkom!


Ary de Ligt uit Zutphen

Een 'Ont-Moeten' met het Leger des Heils

Vorden - Zondagavond 5 juli komt Ary de Ligt uit Zutphen iets vertellen over de geschiedenis en het werk van het Leger des Heils en de manier waarop hij zelf daar gestalte aan geeft en gaat geven.

Op dit moment is hij en ook zijn vrouw Jacqueline vrijwilliger bij het Leger des Heils met daarbij een functie als vrijwillig voorganger.
Vanaf 23 augustus worden zij beiden fulltime voorganger / pastoraalwerker van het Leger des Heils in Zeeuws Vlaanderen en verhuizen ze naar Terneuzen. Het zal deze avond niet alleen gaan over de geschiedenis en het werk van het Leger des Heils, maar ook over persoonlijke roeping.

Het "Ont-Moeten" begint om 19.00 uur en is in het 'Achterhuus', (achter de Gereformeerde kerk) Zutphenseweg 13 in Vorden.
Na afloop is er tijd voor gesprek en koffie.