Cheque voor het zwembad na sponsorzwemmen, (v.l.n.r.) Gerard Dokman, Jaap van de Vosse, Jack Harmsen, Jordi Meijer, Heidi Vredegoor en Iris Groeneveld.
Cheque voor het zwembad na sponsorzwemmen, (v.l.n.r.) Gerard Dokman, Jaap van de Vosse, Jack Harmsen, Jordi Meijer, Heidi Vredegoor en Iris Groeneveld. Foto: Liesbeth Oukes

Sponsorzwemmen Burgemeester Kruijffbad Steenderen

Jeugd zwemt

speelmateriaal bij elkaar

Steenderen - Kinderen van de basisscholen in Baak, Toldijk en Steenderen zwommen tussen 11 mei en 8 juni vele baantjes om hiermee zo veel mogelijk geld te verdienen. De opbrengst van dit sponsorzwemmen wordt gebruikt om nieuwe, leuke speelmaterialen te kunnen aanschaffen voor hun eigen zwembad. Op dinsdag 30 juni werd de opbrengst bekend gemaakt: 5500 euro.

Schoolzwemmen
De kinderen gingen met hun eigen schoolklas tijdens schoolzwemmen aan de slag. Kinderen met minimaal een A-diploma zwommen zoveel mogelijk baantjes, de jongere kinderen mochten in het ondiepe baantjes lopen of rennen met hindernissen. Voor elke deelnemer werd een sponsorkaart gemaakt, waarop sponsoren een bedrag konden opschrijven per baantje, of een groter vast bedrag.

Vooral voor de kinderen die per baan betaald werden, was het nog spannend hoeveel geld het zou gaan opleveren.
Maar al doende kregen de zwemmertjes er vooral veel plezier in en zwommen in hun tijd, 15, 20 of 25 minuten, veel baantjes.

Baantjes zwemmen
In het zwembad lagen de lijnen uit zodat de groepjes zwemmers niet teveel door elkaar zouden zwemmen, want op de kant zaten vrijwilligers de baantjes te turven.

Het hielp al goed dat elk kind een cap droeg, waarop een nummer stond geborduurd. Colinda Wolters van Borduurhuis Steenderen sponsorde dit zo belangrijke onderdeel van het sponsorzwemmen.
Tijdens de zwemuurtjes met het sponsorzwemmen kwamen natuurlijk ook de sponsoren even een kijkje nemen en zo nodig spoorden zij de kids aan om een baantje extra te doen. Al met al waren het gezellige uurtjes.

Lionsclub sponsor
De Lionsclub Bronckhorst had met het verkopen van tulpen al een mooi bedrag bijeengebracht voor het zwembad in Steenderen, maar eveneens voor de zwembaden Het Elderink in Hengelo en In de dennen in Vorden. Maar liefst 1000 euro elk kregen de baden. In Steenderen werd daar een loopmat voor gekocht, die op 30 mei, tijdens de Tribadlon voor het eerst werd uitgerold.

Drie toppers
De drie zwemmers die tijdens het sponsorzwemmen het meeste geld ophaalden, waren Jack Harmsen, Jordi Meijer en Iris Groeneveld. Zij kregen een fraai badlaken met, eveneens door Colinda, hun naam erop geborduurd en zij mogen met hun hele gezin patat met snack komen eten op het zwembad.

Cheque voor de stichting SCE
De cheque van 5430,65 euro werd uitgereikt door initiatiefnemer van de sponsoractie Gerard Dokman aan de vicevoorzitter van Stichting SCE Jaap van de Vosse. Met het die ochtend ontvangen envelopje met sponsorgeld van de St. Joannesschool komt het totale bedrag uit op 5500 euro!


www.zwembadsteenderen.nl

Schoolkinderen zwemmen vele baantjes voor 'hun' Steenderense zwembad.