De acht van groep 8 Luka, Stijn, Mark, Isa, Jochem, Bas, Menno en Niels samen met de vijf M'en: juf Marielle, Miranda, Marieke, Marian en Manon.
De acht van groep 8 Luka, Stijn, Mark, Isa, Jochem, Bas, Menno en Niels samen met de vijf M'en: juf Marielle, Miranda, Marieke, Marian en Manon. Foto: Alice Rouwhorst

St. Martinusschool

De acht van groep acht nemen afscheid

Baak – Met de uitvoering van de musical 'De TV-kantine' heeft groep acht afscheid genomen van de basisschooltijd. Vrijdagmiddag 3 juli was de try-out van de musical, die ze samen opvoerden met de leerlingen van groep zeven.

Kinderen van de overige groepen en familieleden zagen een voorstelling, die vlekkeloos verliep. 's Avonds was de première en tegelijkertijd de slotvoorstelling voor (groot-) ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en andere belangstellenden. De vele ventilatoren in de hal van de school maakten het binnen 's middags en 's avonds enigszins dragelijk.

Als afsluiting nog een knallend afscheidsfeest

Vele BN'ers brachten een bezoek aan de TV kantine en de typetjes werden door de leerlingen herkenbaar neergezet. Ze stegen allemaal ver boven zichzelf uit. Zowel publiek als de spelers genoten zichtbaar. Na het optreden werden ze dan ook getrakteerd op een zeer warm applaus. Dat was het harde oefenen dubbel en dwars waard.
Na een gezellige borrel werden ze één voor één door juf Manon in het zonnetje gezet. De avond was hierbij voor de ouders voorbij, maar voor de kinderen nog niet.
Zij werden losgelaten in een bos waar ze op zoek moesten naar verschillende dieren die geluiden maakten… Ruim na middernacht werden ze thuisgebracht door de juffen, die opeens verdacht veel leken op dieren.

Het zit er nu bijna op voor Isa, Luka, Menno, Bas, Mark, Stijn, Jochem, Mark en Niels. Ze hebben nog vier dagen een afscheidsprojectweek op school met als afsluiting een knallend afscheidsfeest. Na een (hopelijk) zonnige zomervakantie beginnen ze aan een nieuwe klus.

Op de fiets naar een school in de omgeving waar ze in ieder geval weer de jongsten zullen zijn; zeker niet altijd de kleinsten. Leerkrachten en ouders wensen ze veel succes in hun verdere schoolcarrière!


martinus-baak.schoolsunited.eu