Jo Weijers, Marian Oostendorp, Agnes Takken, Jos Knuvers, Elza Andela, Marian Putman en (zittend)  Everdij Wermers en Annie Leisink.
Jo Weijers, Marian Oostendorp, Agnes Takken, Jos Knuvers, Elza Andela, Marian Putman en (zittend) Everdij Wermers en Annie Leisink.

99-jarige St. Joannesschool in Steenderen

Reünie met mooie ontmoetingen

Steenderen - De reünie van de Joannesschool, georganiseerd op initiatief van Cor Slakhorst en Henk Willemsen uit Lobith die elkaar toevallig tegenkwamen, kan een succes genoemd worden. Zaterdag 4 juli kwamen vele (oud) leerlingen en (oud) leerkrachten naar Steenderen om elkaar nog eens te ontmoeten.

De bedoeling was om de reünisten zowel 's middags als 's avonds te laten komen, maar omdat het zo heet zou worden gaf de organisatie aan dat het ook vrij was om alleen die avond te komen. Daarom kwamen er 's avonds vier keer zo veel reünisten dan 's middags.

Leerlingen en leerkrachten delen herinneringen

Het was bommetje vol en ontzettend gezellig. Niettemin waren de reacties over de middag ook heel erg positief. Lekker veel ruimte om alle informatie te bekijken en veel te praten met oud-klasgenoten.

Het plein van de school was gezellig ingericht met lange tafels en statafels waarboven een groot zonnescherm hing om de hoge temperatuur van deze dag te trotseren. De (oud) leerlingen en (oud) leerkrachten haalden met elkaar herinneringen op.

Die middag kwam mevrouw Elza Audela naar Steenderen. Zij gaf les van 1981 tot 1987. Ook de dames Annie Leisink (1964-1968), Everdij Wermers (1958-1961), Agnes Takken (1985-2011), Marian Putman (1982-heden) en Marian Oostendorp (1984-heden) en de heren Jos Knuvers (1963-1965) en Jo Weijers (1992-heden) waren aanwezig. In de avond waren eveneens aanwezig Jo Boerboom, Resie Rikkink, Theo Kampscheur, Denise Wopereis, Rian Helmink en Sandy Wopereis. Zij bekeken, net als de oud-leerlingen de geweldige tentoonstelling die was ingericht. Foto's, artikelen, plakboeken en schoolkranten van 99 jaar St. Joannesschool waren te bekijken. Enthousiast keken de reünisten naar de klassenfoto's en probeerden iedereen bij naam te herinneren.

Veel vrijwilligers waren op de been om te zorgen voor een drankje en een hapje. De allerlaatste 'Klasse Geklets', de jubileumuitgave, ging met alle reünisten mee naar huis.


Oud-Contactcorrespondent Huub Baakman overleden

Hengelo - Huub Baakman, oud-correspondent van Contact, is zondag op 65-jarige leeftijd overleden. Samen met zijn vrouw Ria schreef hij meer dan twintig jaar voor deze krant. Huub kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen en schreef al enige tijd geen verhalen meer. Mede vanwege de fragiele gezondheid van haar man besloot ook Ria begin dit jaar de pen neer te leggen.

Huub Baakman begon zijn schrijverscarrière samen met zijn vrouw bij De Gelderlander, Zutphens Dagblad en De Graafschap Bode. Gerhard Weevers senior nam Huub aan als correspondent voor de voormalige gemeente Hengelo. Huub werkte altijd met Ria samen. Peter Besseling, eveneens medewerker van weekblad Contact, maakte in de beginjaren de foto's bij de artikelen, later ging Huub zelf fotograferen.
Hij schreef over de meest uiteenlopende thema's die in Hengelo en omgeving speelden. De politiek meed hij echter omdat Ria daarin actief was. Hij wilde belangenverstrengeling voorkomen.
In een interview met Contact gaf Huub begin dit jaar aan dat hij het leren kennen van de mensen achter een verhaal het leukste aan dit werk vond. Met name bij echtparen die vijftig of zestig jaar getrouwd waren, ging Huub samen met zijn eigen vrouw graag op bezoek.
Met het overlijden van Huub, verliest Hengelo een betrokken correspondent. De redactie van Contact wenst Ria en andere familie en kennissen van Huub veel sterkte toe bij het verwerken van het verdriet.


Na het sporten naar Sportcafé 't Wesseltje

Steenderen - Het sportcafé van sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen heeft een officiële naam: sportcafé 't Wesseltje. Evert van der Spoel bedacht deze naam en mocht vrijdagmiddag 3 juli het bord onthullen.

Marijke Melsert, bestuurslid van stichting SCE: "We zijn nu sinds een jaar verantwoordelijk voor sporthal en zwembad. Voor de sporthal is er met name veel gedaan in de organisatie van de verhuur en ook in de aankleding van de sportkantine.
Daar hoort een echte naam bij. Het is namelijk meer dan alleen een kantine, het is een ontmoetingsplek waar je na het sporten samenkomt, iets drinkt, nakletst, een hapje eet." De stichting had een wedstrijd uitgeschreven voor de schoolkinderen van Bronckhorst West. Evert van der Spoel kwam met de winnende naam 't Wesseltje. "Het klinkt gezellig en past ook bij Het Hooge Wessel, de naam van de sporthal," aldus Evert. De vijftig aanwezigen kregen allemaal een ijsje omdat ze zo dapper waren om vrijdagmiddag in de zinderende hitte de onthulling bij te wonen.


www.sporthalsteenderen.nl

Evert van der Spoel bedacht de naam: Sportcafé 't Wesseltje.