Oogstdag bij Kinderboerderij Feltsigt in Bekveld.
Oogstdag bij Kinderboerderij Feltsigt in Bekveld.

Verrassende activiteiten bij Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt

Oogstdag met lijnen: 'van Grond tot Mond'

Bekveld - Op zondag 26 juli wordt er een oogstdag georganiseerd op het terrein van Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt met veel verrassende onderdelen. Naast het oogsten van aardappelen, gras, biologische groentes en graan zijn er veel aanverwante activiteiten te zien en te beleven in de vorm van workshops, meehelpen op het land en producten maken in het nieuwe onderdeel 'van Grond tot Mond'.

In 'van Grond tot Mond' worden een vijftal productie processen zichtbaar gemaakt voor het publiek. Als voorbeeld moet men denken aan het proces van aardappel tot patat. Er is een lijn getrokken van het aardappelland naar de snackwagen en op deze lijn is onder andere te zien: de aardappelen op het land die worden gerooid, vervolgens gesorteerd, daarna gewassen en geschild, om vervolgens tot patatreepjes te worden gesneden. Als laatste onderdeel in het proces worden de patatreepjes gebakken en zijn ze klaar om lekker opgegeten te worden.

Op deze manier zijn er vijf lijnen getrokken waarin het publiek inzicht krijgt wat er allemaal voor nodig is om een kant en klaar consumptieproduct te verkrijgen. Dus na een bezoek aan de oogstdag weten de bezoekers van minimaal vijf verschillende producten met als basis graan, moestuin en aardappelen dus, hoe die zijn vervaardigd. Ook kan men deze dag genieten van een oldtimershow van oude trekkers inclusief parade en er zijn veel oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen op landbouwgebied. Er wordt gedorst, gemaaid, gemaald, gehooid en gerooid op vele manieren die werden toegepast tussen 1900 en 2000.

Ook op het gebied van versnaperingen komt de bezoeker niets tekort, want naast de producten die te verkrijgen zijn bij 'van Grond tot Mond' is er bij de Feltsigt bar naast de standaard frisdranken ook pure appelsap, streekwijn en een lekker biertje te verkrijgen. Er is boerenijs, er zijn pannenkoeken en nog veel meer.

Vijftal productie processen zichtbaar gemaakt

De Iesselschotsers zullen met muziek en dans de dag verder opfleuren in hun karakteristieke klederdracht met bijpassende instrumenten. Vanaf 16.00 uur zullen de heren van de boerenrock formatie HIK het slotakkoord inluiden met hun hedendaagse show op het dors(t)feest. Het oogsten van de gewassen stopt om 18.00 uur en het dors(t)feest is om 20.00 uur ten einde.

Deze veelzijdige oogstdag is vanaf 10.00 uur te bezoeken op de Bekveldseweg 5 in Bekveld, nabij Hengelo en is vooraf al te bekijken op de website en facebook.


www.feltsigt.nl