Sharon Bouwmeister (r.) met model Patty van Dobbelsteen.
Sharon Bouwmeister (r.) met model Patty van Dobbelsteen. Foto: Willy Hermans

Sharon Bouwmeister genomineerd bij Young Intercoiffure

Martine Hair+Beautysalon in de prijzen

Hengelo - Sharon Bouwmeister van Martine Hair+Beautysalon is met een bijzonder kapsel genomineerd bij Young Intercoiffure. In oktober hoort ze of ze in de prijzen valt.

De 19-jarige Vordense wist al van jongs af aan dat ze kapster wilde worden. Al voordat ze aan de opleiding begon had ze zich van een stageplaats bij Martine Hendriksen verzekerd en daar werkt ze inmiddels al 3½ jaar.
Onlangs behaalde ze haar diploma als all-round kapster. In april kreeg ze van haar Hengelose werkgeefster de kans om training bij Young Intercoiffure te volgen. Elke zondag gaat ze daarvoor naar het 'Ministry of Beauty' in Apeldoorn. Het is een soort vervolgopleiding voor jonge kapsters, die bij Intercoiffure-kapsalons werken, vergelijkbaar met de Michelin-ster. Martine Hair+Beautysalon maakt daar al zeven jaar deel van uit.
Bij de training kan Sharon zich doorontwikkelen. Ze leert er de fijne kneepjes van het vak zoals haar opsteken, dameskniptraining en kleuren. Net weer anders en beter dan in de opleiding geleerd wordt.
Een van de technieken is het opsteken met behulp van de krultang in plaats van met de standaard Carmen-set. Daarmee wordt de basis gelegd voor allerlei fraaie creaties. Sharon Bouwmeister bedacht zo'n bijzondere creatie om in te sturen voor een wedstrijd van Young Intercoiffure.
Patty van Dobbelsteen leende zich als model en de professionele fotograaf Richard Monsieurs en een visagiste kwamen langs voor de fotoshoot in Apeldoorn. Tot haar grote verrassing werd haar foto genomineerd en behoort deze tot de zeven kanshebbers voor de grote prijzen.
"Ik had dat nooit verwacht, ook omdat ik de enige was met een gekleurd kapsel. Maar misschien ben ik daarom wel geselecteerd. Ik ben Martine heel erg dankbaar dat ze mij deze kans heeft gegeven om deze training te volgen. Ik ben de eerste die deze training doet en dus ook de eerste die genomineerd is. Mede door haar en haar adviezen heb ik dit bereikt," aldus Sharon.
De prijsuitreiking is in oktober in Bloemendaal aan Zee.