Marjon Ormel en de redacteuren Saskia en Harm Geurink.
Marjon Ormel en de redacteuren Saskia en Harm Geurink.

Negenhonderdste redacteur meldt zich aan voor Achterhoekagenda.nl

Dinxperlo – Het echtpaar Harm en Saskia Geurink zetten, als mede-organisatoren, de rommelmarkt van 30 mei ten behoeve van hun kerk op Achterhoekagenda.nl om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Zij bleken de 900ste redacteur van de evenementenwebsite te zijn en als dank kregen zij een kistje Achterhoekse wijn overhandigd namens Achterhoek Nieuws b.v.

Harm en Saskia Geurink waren met nog een werkgroeplid verantwoordelijk voor de PR van hun activiteit, de rommelmarkt voor onderhoud aan het dak van hun kerk in Dinxperlo. Zij vroegen zich af wat voor kanalen zij konden gebruiken.
"Ik kijk regelmatig op Achterhoekagenda. Wat er te doen is in onze buurt," vertelt Harm. "Omdat we zelf de rommelmarkt organiseerden, dacht ik: misschien kunnen we het daar ook wel opzetten." Hij meldde als redacteur. De 900ste, zo bleek.
Deze activiteit is inmiddels achter de rug. Harm en Saskia Geurink, Erica en Ruud Koekkoek, Marjon Ormel, Marlies Klomps en veel vrijwilligers kijken terug op een leuke dag. De regen zorgde even voor een terugloop van bezoekers, maar de uiteindelijke opbrengst was naar tevredenheid.
Om een activiteit te zoeken, kunnen alle kranten worden nagekeken, iets wat Saskia wel graag doet. Ook de Achterhoek Vakantiekrant wordt bewaard. "Maar wat is er makkelijker dan gewoon even naar Acherhoekagenda.nl te gaan. Ik vind het wel praktisch," lacht Harm. "Het werkt ideaal, een overzicht van de regio. Prettig."

Achterhoekagenda: alle activiteiten in de regio centraal
De website www.achterhoekagenda.nl is van Achterhoek Nieuws is ontwikkeld met als doel een eenvoudig, maar compleet overzicht van activiteiten in de Achterhoek te bieden aan inwoners, toeristen, verenigingen, stichtingen, gemeenten en ondernemers. De gebruikers zijn ook meteen de makers: iedereen kan namelijk agenda-items toevoegen. Gebruiksgemak is de kracht van het platform.
Een belangrijk doel van de Achterhoekagenda is het versterken van de onderlinge samenwerking in de Achterhoek. Door goed op de hoogte te zijn van elkaars activiteiten, kunnen deze door samenwerking worden versterkt en worden dubbele soortgelijke activiteiten op hetzelfde moment voorkomen. De agenda-items worden ingevoerd door redacteuren. Of men sporadisch of regelmatig publicaties aanmaakt, maakt niet uit: iedereen kan zich aanmelden als redacteur.
Functionaliteit is de kracht van Achterhoekagenda.nl. Daarvan profiteren de verenigingen, stichtingen, bedrijven en andere organisatoren van activiteiten, maar zeker ook de bezoekers. Via de uitgebreide mogelijkheden om te filteren, vindt de bezoeker snel wat hij of zij zoekt en kan het agenda-item direct in de eigen persoonlijke agenda worden geplaatst via een link of door het scannen van de QR-code. Op Google Maps wordt de locatie weergegeven en kan de route ernaartoe worden berekend.


www.achterhoekagenda.nl