Jeu de boules tijdens de pauze van de fietstocht Varssel in 2014.
Jeu de boules tijdens de pauze van de fietstocht Varssel in 2014.

Tabletcursus Bieb Vorden en Hengelo

Vorden/Hengelo - Op veler verzoek worden er in september twee tabletcursussen gestart. In bibliotheek Hengelo wordt een Android cursus gestart en in bibliotheek Vorden een iPad cursus. De cursussen worden verzorgd door Kruiswerk Achterhoek en iPad4senior.

Zowel de iPad als Androidcursus duurt zes weken en heeft iedere week een bijeenkomst van twee uur. Met een gezelschap van maximaal twaalf personen worden verschillende facetten van een tablet uitgelegd en gaan cursisten zelf aan de slag om zich de handelingen eigen te maken.

Wie lid is van Kruiswerk Achterhoek of een lidmaatschap heeft bij de Achterhoekse bibliotheek, krijgt korting op de cursus.

U kunt kiezen uit een cursus voor uw iPad of Androidtablet. Een iPad is een tablet van Apple en tablets zoals Samsung en Sony werken volgens een Android besturingssysteem. Beide cursussen starten op donderdag 10 september.

Androidcursus Hengelo van 10.00 - 12.00 uur. Adres: Sterreweg 10.
IPadcursus Vorden van 14.00 - 16.00 uur Adres: Raadhuisstraat 5.

Inschrijven
Inschrijven kan via de website: www.bibliotheekwestachterhoek.nl of via de Klantenservice 0314-333445.


Fietstocht Varssel

Varssel - De Varsselse fietscommissie organiseert op zondag 23 augustus de jaarlijkse fietstocht.

De lengte van de route is circa. 28 km en het eindpunt is bij het Buurthuis. U kunt zich voor deze tocht inschrijven tussen 13.30 en 14.00 uur bij het Buurthuis Varssel.
Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon en voor kinderen van de basisschool € 1,00. Bij deze bedragen is een versnapering tijdens de pauze met een activiteit, inbegrepen.
Graag tot ziens op zondag 23 augustus 2015.


Nierstichting zoekt

nieuwe collectanten

Hengelo/Keijenborg - Collecteren voor de Nierstichting kost u slechts een paar uur tijd. Daarmee kunt u écht iets voor een ander betekenen, want met elke bijdrage komt de draagbare kunstnier dichterbij.

Een wereldwijde doorbraak die nierpatiënten hun vrijheid en energie teruggeeft. Dat is hard nodig, want dialyse is geen leven, maar overleven. Laten we de kunstnier klein maken en de wereld van nierpatiënten groot.

De collecteweek is van 20 t/m 26 september. Voor Hengelo en Keijenborg vragen we nog enkele collectanten. Men kan zich opgeven bij Rikie Tolkamp Kuperij, telefoon (06) 22 84 04 29.


Expositie door Ina Bijvanck in bibliotheek Hengelo

Hengelo - Ina Bijvank is van oorsprong afkomstig uit Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, waar de natuur haar achtertuin was en de uiterwaarden van de IJssel haar grote inspiratie bron. Ze is al meerdere jaren actief bezig met schilderkunst.

Haar werk hangt vaak tussen realisme en abstract in, waarbij bloemen een favoriet onderwerp is.

De abstraherende manier van schilderen, waarbij gebruik wordt gemaakt van grote kwast en paletmes leveren kleurrijke en levendige schilderijen op.
Door het volgen van schilderles ontwikkelt ze nieuwe technieken en is het voor haar een voortdurende uitdaging om te experimenteren met kleuren en onderwerpen.

Haar werk is de hele maand augustus nog te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan de Sterreweg 10. Een kopje koffie en een gezellige leestafel is aanwezig.

Informatie over de (zomer)openingstijden staan op de website.


bibliottheekwestachterhoek.nl
www.galeriebronkhorst.nl