Jolanda van Londen in haar bloemenwinkel.
Jolanda van Londen in haar bloemenwinkel.

Een feestje in Keijenborg

Bloemsierkunst Jolanda viert haar 25-jarig jubileum

Keijenborg - Bloemsierkunst Jolanda in Keijenborg beleeft zondag 16 augustus haar vijfde lustrum. Om dit te vieren geeft Bloemsierkunst Jolanda die zondagmiddag een feestje en daaropvolgend een week lang leuke kortingen in de winkel.

Jolanda van Londen was twintig toen ze van school afkwam. "Ik moest in mei examen doen en daarvoor een werkstuk maken over een eigen bloemenzaak. Dan moest je alles opzoeken, zoals kamer van koophandel en zo. Ik werkte al in 's-Heerenberg en was negen van de tien keer alleen. Daar wordt je heel zelfstandig van."

In april reden Jolanda en haar man John op zondag langs het leegstaande pand in Keijenborg. "Mijn man vroeg toen: 'Lijkt je dat niet wat? Voor de examenopdracht en voor je zelf te gaan beginnen hier in de Keijenborg'." Jolanda ging in gesprek met de huurder en na het behalen van haar diploma startte zij een bloemenzaak met een ruim assortiment groene en bloeiende planten, snijbloemen en decoratieartikelen in de Keijenborg.

Nu vijfentwintig jaar verder is het een bloeiende zaak. "Gelukkig wel," lacht Jolanda. "Dankzij de klanten natuurlijk. Ik ben heel dankbaar dat zij vijfentwintig jaar trouw gekomen zijn. Ze moeten vertrouwen in je hebben en ik moet kwaliteit leveren en voor jong en oud wat hebben. Ik kan me niet op één doelgroep richten."

Jolanda zorgt ervoor om elke week wat nieuws in de winkel te hebben. Zij gaat daarvoor naar de veiling in Ede om nieuwe potten, planten en andere leuke snufjes te halen en ze bezoekt een aantal beurzen per jaar. Drie keer per week krijgt ze verse snijbloemen. In de kaartjesmolen heeft zij verschillende bloemenkaartjes en bloemenwenskaarten.

Jolanda geniet van het werk in de bloemenwinkel en het verzorgen van de bloemen en planten. "De bloemen krijgen elke dag schoon water en worden opnieuw aangesneden." Ze heeft een grote vaste klantenkring en is gespecialiseerd in het naar wens maken van bloemstukken voor speciale gelegenheden, zoals boeketten, bloemstukjes, rouwstukken, bruidswerk en jubileumboeketten.

Al twintig jaar werkt Jolanda samen met haar vaste medewerkster Bernadet Koops. Ze kent daarom ook alle klanten en weet wat hun wensen zijn. "We zien elkaar dagelijks, bepraten en overleggen alles met elkaar." Jolanda is zeer content met Bernadet.
Vijfentwintig jaar geleden waren er nog rond de twintig winkels in Keijenborg, zoals twee supermarkten, een slager, drogist, schoenenzaak, kapper en kledingzaak, weet Jolanda nog te vertellen. Ze vindt het dan ook vreselijk jammer dat de meeste winkels al gestopt zijn, maar gelukkig zijn er nog wel winkels over. Voor de rest wordt het aangevuld door een rijdende levensmiddelen winkel, de bakker die aan de deur komt en de groenteboer en visboer die hier donderdags staan. Daarom is Jolanda ook erg blij dat ze al 25 jaar in de Keijenborg gevestigd is.

Op zondag 16 augustus viert Bloemsierkunst Jolanda een feestje met een hapje en een drankje. Klanten zijn welkom van 15.00 tot 18.00 uur. Bloemsierkunst Jolanda heeft een leuke actie voor dit jubileum: "Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 augustus krijgt u 25% korting op het gehele assortiment, met uitzondering van de snijbloemen."


Bloemsierkunst Jolanda
Kerkstraat 20a
7256 AS Keijenborg
(0575) 462977
blskjolanda@hotmail.nl
www.bloemsierkunstjolanda.nl


Antiek, brocante, curiosa, motoren en militairen

ABC Bronckhorst: familiefestijn voor hele familie

Hengelo - Het einde van de zomervakantie wordt op de laatste zondag van augustus weer ouderwets gezellig in Hengelo met ABC Bronckhorst, een familiefestijn voor jong en oud met een heel divers programma.

Vanaf 11.00 uur 's morgens bruist het dorp met een leuke zomermarkt en een groot aanbod aan vertier en plezier.

Antiek Brocante Curiosa markt met antiekveiling
Bij de kerk is het historisch centrum van het evenement met een leuke antiek, brocante en curiosamarkt waar de echte verzamelaar en liefhebber unieke spullen kan vinden. In het begin van de middag is er nog een ouderwetse antiekveiling bij opbod.

Militairen Tweede Wereldoorlog
Demonstraties van zogenaamde re-enactors die de tweede wereldoorlog als een levende geschiedenis les presenteren. Ze laten originele objecten, uniformen en wapens zien. Er worden drill instructies gegeven en er wordt gemarcheerd. Dit jaar allemaal in het thema van zeventig jaar bevrijding.

Oorlogsklanken
Déjà Vu is een damestrio dat vanaf een bijzonder podium een aantal optredens zal verzorgen met heerlijke sfeermuziek uit de jaren '40 en '50.

Oude motoren van 1900-1945
Voor de vijftigste keer wordt dit jaar de Hengelo rally voor veteraan motoren gereden.
Een rijdend museum met oude motorfietsen met roemruchte merken zoals: BSA, AJS, BMW, Zündapp, Ariel, Norton, Harley Davidson, Indian, Terrot, DKW en nog vele andere merken.

Nieuw is dit jaar eenmalig een extra klasse voor militaire motoren tot en met bouwjaar 1945 vanwege de viering van zeventig jaar bevrijding.
ABC Bronckhorst is een initiatief van verschillende Hengelose verenigingen, waaronder de ondernemersvereniging, auto en motorsportvereniging HAMOVE en het Acherhoeks Museum 1940-1945.


www.abcbronckhorst.nl

Vanwege 70 jaar bevrijding is er dit jaar een extra klasse motoren te zien tot 1945.