Jonge Makers in Gelderland krijgen een persoonlijke pagina.
Jonge Makers in Gelderland krijgen een persoonlijke pagina.

Jonge makers krijgen podium tijdens erfgoedfestival

Gelderse jonge makers gezocht

Regio - Tijdens het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland krijgen jongeren die werkzaam zijn in de maakindustrie de kans om zichzelf te presenteren. Met het project 'Jonge Makers van Gelderland' biedt de festivalorganisatie deze vaklieden een podium. De jonge makers worden geïnterviewd en krijgen een persoonlijke pagina op gemaaktingelderland.nl.

Daarnaast brengen ze met een kort filmpje hun maakproces in beeld waarmee ze automatisch deelnemen aan de mini-movie-wedstrijd 'Hoe maak je het?' en kans maken op verschillende geldprijzen.

Ambachten van nu
Jongeren die zich bezig houden met ambachten en homemade producten zijn essentieel voor de toekomst van de maakindustrie. Oude technieken zijn vaak een inspiratiebron voor innovatie. Door de jonge makers een podium te bieden, worden nieuwe ambachten op de kaart gezet.

Mini Movie Wedstrijd
Onderdeel van Jonge makers van Gelderland is de mini-movie-wedstrijd 'Hoe maak je het?'. Jongeren tot 30 jaar kunnen een kort filmpje insturen waarin zij hun maakproces laten zien en maken hierbij kans op een aanmoedigingsprijs: Eerste prijs 250 euro, tweede prijs 150 euro en derde prijs 100 euro.

Beoordeeld door vakjury
De inzendingen worden door een vakjury beoordeeld op basis van creativiteit en vakkundigheid. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 20 september tijdens het festival Ambacht 21 in Zutphen.

Aanmelden
Jongeren kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@gemaaktingelderland.nl. Kijk voor meer informatie over Jonge makers van Gelderland en de Mini Movie Wedstrijd op http://www.gemaaktingelderland.nl/activiteiten/jonge-makers-van-gelderland.

Gemaakt in Gelderland
Het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland duurt van 12 juni t/m 20 september. Daarin staat het heden, verleden en de toekomst van de Gelderse maakindustrie centraal.

Het festival biedt ruim 350 activiteiten verspreid over de hele provincie. Bekijk het hele programma op de site.


www.gemaaktingelderland/activiteiten